Audi, Formula 1’e gireceğini resmi olarak duyurdu: Ne beklemeliyiz?

Audi, Formula 1 dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. Peki Formula 1 hayranları, Audi’den ne beklemeli? Audi, hangi takım veya takımlara motor sağlayacak?

Aylarca süren söylentilerin ardından Alman otomobil devi Audi, 2026 sezonundan itibaren Formula 1'e katılacağını doğruladı. VW'nin sahibi olduğu şirket, Neuburg'daki tesisinde rekabet için yeni bir hibrit motor üreteceğini söyledi. Audi, sporun yönetim organı FIA tarafından maliyet aşımlarını önlemek ve sürdürülebilirliği iyileştirmek için yapılan teknik değişikliklerin kendisini bu yolda teşvik ettiğini söylüyor.

Genel olarak konuşursak, FIA'nın yeni motor özellikleri, daha sürdürülebilir bir yakıt karışımıyla çalışacak şekilde tasarlanmış bir V6 motoru gerektiriyor. Bununla eşleştirilmiş, yaklaşık 544 beygir gücünde 400kW'lık bir elektrik motoru olacak ve bu da onu neredeyse V6'nın kendisi kadar güçlü yapıyor. Audi, projesinin daha önce FIA'nın Güvenlik Direktörü olarak görev yapan ve Cosworth (başka bir F1 motor üreticisi) ve BMW ile görev yapmış Adam Baker tarafından yönetileceğini de resmi olarak duyurdu.

Peki ama Audi hangi takıma ya da takımlara motor sağlayacak? Açıklamaya göre şirket, bu yılın sonuna kadar hangi takımla çalışacağını duyuracak. Ancak çoğu F1 meraklısı, bunun çoktan belli olduğunu düşünüyor. Uzun süredir devam eden söylenti, Audi'nin şu anda Alfa Romeo ile yarışan İsviçreli motor sporları şirketi Sauber'in çoğunluk hissesini satın alacağı yönünde. Planet F1'in bildirdiği üzere, Sauber bu yıl zaten devralma görüşmelerine konu oldu ve büyük bir otomobil devinin desteğinden yararlanabilir.

Sonraki Haber

Forum