Atatürk filmi televizyonda izleyici ile buluşuyor

Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’'ü canlandırdığı Atatürk filmi 29 Ekim akşamı (bu akşam) FOX TV'de ilk kez izleyici ile buluşuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli’nin yanı sıra Songül Öden, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç ve Mehmet Günsür gibi isimler yer alıyor.

Bu yıl 29 Ekim'de yayınlanması planlanan Disney Plus yapımı "Atatürk" dizisinin FOX ve Lanistar Medya tarafından iki film olarak televizyon ve sinemalarda seyircilerle buluşacağı açıklanmıştı.  Yönetmen Mehmet Ada Öztekin’in çektiği, Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı Atatürk filmi bu akşam FOX ekranlarında izleyici ile buluşuyor.

ATATÜRK FİLMİ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Atatürk filmi bu akşam saat 21.00'de FOX TV ekranlarında olacak. 

ATATÜK FİLMİ KÜNYESİ


Yapımcı: Saner Ayar, Hakan Karamahmutoğlu, Cengiz Çağatay 
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Senarist: Necati Şahin
Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç, Mehmet Günsur 

ATATÜRK FİLMİ KONUSU

Filmde Atatürk’ün çocukluk yıllarından, bir milletin umudu olmasına doğru uzanan hikayesi anlatılıyor.  Lanistar Media imzalı yapım; Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk yıllarından Milli Mücadele'ye giden hikayesini, insani vasıflarını öne koyan bir kurgu içerisinde anlatıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda televizyona özel yayınının hemen ardından iki film olarak 3 Kasım’da ve 5 Ocak’ta sinemalarda vizyona girecek yapım, 2024 yazında bu kez her iki filmiyle FOX ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

ATATÜRK'Ü KİM CANLANDIRIYOR? FİLM KADROSU

 ‘Atatürk’ filminin yapımını Lanistar Medya, yapımcılığını ise Saner Ayar, Hakan Karamahmutoğlu, Cengiz Çağatay üstleniyor.  Mehmet Ada Öztekin'in yönetmeni olduğu Atatürk dizisinde; Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırıyor.

Atatürk filmi oyuncuları şöyle:

  • Aras Bulut İynemli: Mustafa Kemal Atatürk
  • Songül Öden- Zübeyde Hanım, 
  • Mehmet Günsür-Ali Rıza Efendi, 
  • Sarp Akkaya- Enver Paşa, 
  • Berk Cankat - Ali Fuat Cebesoy, 
  • Esra Bilgiç - Madam Corinne, 
  • Sahra Şaş - Makbule Atadan
  • Bertan Asllani - Ali Fethi Okyar, 
  • Beran Kotan - Ömer Naci, 
  • Emre Mete Sönmez - Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğu

ATATÜRK FİLM YAYIN TAKVİMİ: NE ZAMAN SİNEMALARDA OLACAK?

‘Atatürk’ün yayın takvimi şöyle:

-29 Ekim 2023, TV özel yayını, FOX
-3 Kasım 2023, ATATÜRK - 1. Film, Sinemalarda
-5 Ocak 2024, ATATÜRK - 2. Film, Sinemalarda
-Yaz 2024, Her iki film FOX ekranlarında

ATATÜRK FİLMİ HAKKINDA

Fox TV filmi şu sözlerle tanıtıyor


Mustafa, 19. yüzyılın sonunda Selanik'te doğar. Babasının maruz kaldığı eşkıya saldırıları, doğal olarak onu kötü etkiler. Babası Ali Rıza Bey'in önce işleri sonra sağlığı bozulur. Bir süre sonra da vefat eder.

Zübeyde Hanım'ın kurduğu bu gelecek hayalinin büyüklüğü, küçük Mustafa'nın içindeki devasa ateşe kıyasla, ancak o ateşin karşısında küçük bir saman tanesi kadardır. Mustafa Kemal, 1905 yılında, akademiyi Kurmay Yüzbaşı olarak bitirir. 1905 yılından 1919'a kadar Suriye'den Trablus'a Selanik'ten Kars'a, Osmanlı topraklarının dört bir köşesinde görev yapar. Gördüğü şey, kendi ülkesinde idarenin çoktan kontrolden çıktığını, artık liyakat ve vatanseverliğin kalmadığıdır.

Mustafa Kemal için fazla seçenek kalmamıştır. Kendi tabiriyle memleket, eşkıyaların yaktığı babasının tomrukları gibi yanmaktadır. Onu kurtarmak için biri, bir şey yapmalıdır.

Namık Kemal'in dediği gibi, Vatanın bağrına düşman hançerini saplamıştır. Elbet, onun bahtı kara maderini kurtaracak biri çıkacaktır.

Sonraki Haber

Forum