Asus'tan aşırı akım korumalı yeni ekran kartı

ASUS, GeForce GTX 275'den güç alan yeni ekran kartını, ek özelliklerle birlikte piyasaya sürüyor...

ASUS, Nvidia'nın son grafik işlemcisi GeForce GTX 275'dan güç alan ENGTX275/HTDI/896MD3 modelini duyurdu. Bu yeni ekran kartı serisi, ASUS'un kullanıcılara en uzun ömürlü çalışma sözüne uygun bir şekilde ASUS ENGTX275/HTDI/896MD3 Fuse Protection adlı koruma bileşenleriyle donatıldı. Ayrıca EMI Shield, kapalı bobinler, düşük RDS MOSFET'ler ve katı kapasitörlerle ekran kartının ömrü bugün mümkün olan en yüksek düzeye çıkarılmış.

Fuse Protection Tüm Riskleri Ortadan Kaldırıyor
Geleneksel olarak ekran kartları aşırı akımlara karşı özel denetleyicilere sahiplerdir. Eğer bu denetleyiciler bozulursa aşırı akımlar kart üzerindeki bileşenlere büyük oranda zarar verip kartın düşük başarım göstermesine, hatta kullanım dışı kalmasına neden olabilir. ASUS ENGTX275 serisinin Fuse Protection adlı ikinci bir koruma sistemi daha bulunuyor. Bu teknoloji ekran kartı baskı devresi (PCB) üzerindeki iletken hatlardan çok yüksek ısı geçme riskini sıfıra indiriyor ve böylece tüm bileşenler korunuyor. Diğer bir deyişle Fuse Protection parçaları bir nevi sigorta görevi görmekte ve ekran kartı üzerinde bunlardan tam üç adet bulunuyor. Aşırı akım esnasında kartın birincil koruma mekanizması işe yaramazsa bu sigortalardan birisi "atarak" akımı anında kesiyor.

Graphics Plus - Görselliğin Zirvesi

ASUS'un Rock Solid adını verdiği kaliteli ürün çıkarma prensibi ENGTX275 serisi ekran kartları için de geçerli. Bunun için ASUS ektra üretim maliyetlerinden kaçınmıyor ve elektronik dünyasında var olan en üst düzey bileşenler kullanıyor: EMI sinyal kalkanı (shield) devre üzerindeki hatlardan daha temiz sinyaller geçmesini sağlarken, kaplanmış bobinler güç verimliliğini arttırıp geleneksel toroid bobinlerden daha serin çalışıyorlar. Ayrıca düşük RDS MOSFET'ler (veya faz) eski tip gerilim düzeltme birimlerine göre tam 15 santigrat derece daha serin kalıyorlar. Son olarak katı kapasitörler ekran kartının sıcaklığa dayanımını ve dolayısıyla ürünün ömrünü birkaç yıldan "birkaç on yıla" çıkartıyor. Kısacası ASUS ENGTX275 satın alanların gönülleri her zaman rahat olacak.

Graphics Plus – Görselliğin Zirvesi
ASUS ENGTX275 serisi ekran kartlarının CUDA uygulama arayüzü dışında bir avantajı daha var: Graphics Plus uygulama paketi desteği. Kullanıcılar PhysX adlı teknolojiyi etkin hale getirerek gerçek dünya fizik etkilerini an be an yaşayabilir, Stereoskopik 3B grafiklerin farkını tadabilir ve GPU tabanlı video işleme/hızlandırma yeteneklerinden yararlanarak yüksek tanımlı video izlemenin keyfini çıkarabilirler. İşte bu Graphics Plus yazılım paketinin içerisinde ekran kartınızın gücünden faydalanabileceğiniz tüm uygulamalar bulunuyor: Oyun içindeki hemen hemen tüm nesnelerle birebir etkileşim ve gerçekçi parçalanma, patlama efektlerini mümkün kılan PhysX ve gerçek 3B görüntüler için GeForce 3D Vision gözlükleri destekleyen oyunlar, CUDA arayüzünü kullanarak inanılmaz bir hızda HD video dönüştürme yapılmasını sağlayan uygulamalar ve Adobe CS4 gibi görüntü işleme ve resim düzenleme yazılımları. ENGTX275 serisi ekran kartları ile birçok alanda yüksek hızın kapıları ardına kadar açılacak.

Teknik Özellikler

Model - ENGTX275/HTDI/896MD3

Grafik Motoru - GeForce GTX275

Veriyolu - PCI Express 2.0

Video Bellek - 896MB DDR3

Motor Hızı - 633MHz

Shader Hızı - 1404MHz

Bellek Hızı - 2.322GHz (1.161GHz DDR3)

Bellek Arayüzü - 448-bit

DVI Maks. Çöz. - 2560 x 1600

D-Sub Çıkışı - Var x 1 (DVI/D-Sub adaptor ile x 1 )

DVI Çıkışı - Var x 2 (DVI-I)

HDTV Çıkışı (YPbPr) - Var (HDTV çıkış kablosu ile)

HDCP Uyumu - Var

HDMI Çıkışı - Var , via DVI to HDMI adaptor

Adaptör/Kablo - 1 x DVI/D-Sub adaptör, 1 x HDTV-çıkış kablosu, 1 x DVI/HDMI adaptör, 1 x Güç kablosu

Hediye Yazılımlar - ASUS Sürücü ve donatıları

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum