Artık uygulama indirmiyoruz; ama...

Çöküş mü, değişim mi? Peynir ekmek gibi indirdiğimiz uygulamalara bir şeyler oluyor!

Deloitte tarafından hazırlanan ve Telegraph tarafından yayınlanan bir rapora göre, iPhone, Android ve Windows Phone kullanıcıları, akıllı telefonlarına artık daha az uygulama indiriyorlar. Ayrıca Tinder ve Angry Birds gibi uygulamaların bedava olmaları ile beraber, akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 90'ı mobil içerik indirmek için hiç para vermemiş durumdalar.

Bu raporla beraber, ufukta uygulama geliştirme alanı için bir gerileme olacak gibi gözükse de, FeedHenry'nin CEO'su Cathal McGloin bu fikirde olmadığını söylüyor. McGloin'in söylediğine göre, Telegraph'ın haberi kişi başına düşen uygulama indirme sayısında azalma gösterse de, bu durum sadece telefon görüşmesi yapmak ve mesaj atmak ile yetinen yaşlı kullanıcılar sebebiyle gerçeği yansıtmıyor.

McGloin, iş dünyasında bu durumun tam tersini gördüklerini söylüyor. Kuruluş uygulamaları henüz kendilerini göstermeye başlıyorlar. The Vision Mobile Business and Productivity Apps'ın raporuna göre, 2013 yılında bu uygulamalara 28 milyar dolar harcanmış ve 2016'da bu marketin 58 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

McGloin, kuruluş uygulamalarının, Angry Birds ve Temple Run'dan çok daha farklı bir seviyede olduklarını söylüyor. Bu uygulamalar, dikkat dağıtmaktansa, işe katkıda bulunuyorlar ve "firmaların çalışma şekillerini değiştirme, gerçek değer kazandırma ve yeni işler yaratma gücüne sahipler."

McGloin, tüketici uygulamaları ve mobil oyunların aksine kuruluş uygulamalarının firmaların sunucu uygulama sistemleri içerisine yerleşmeleri ve yüksek seviyelerde kontrol ve güvenlik sağlamaları gerektiğini söylüyor. Böylelikle, hassas verilerin ele geçirilmesi de engellenebilir oluyor. Bu gereklilikler yüzünden de kuruluş uygulamalarının yazımı, çok daha yüksek bir yetenek ve bilgi seviyesi istiyorlar. McGloin'in söylediğine göre, geliştiricilerin firmaları hedefleyen yüzde 16'lık kısmının "uygulama başına ayda 5000 dolardan fazla" gelir elde etmeleri gayet olağan bir durum...

Sonraki Haber

Forum