Apple'ın 2022 sonuna kadar sunacağını söylediği uygulamasından neden halen ses seda yok?

Apple'ın 2022 yılının sonu kadar sunması beklenen yeni müzik uygulamasından halen ses seda yok. Peki, Apple Music Classical'a ne oldu? Neden halen yayınlanmadı?

Apple, 2021'de klasik müzik yayını hizmeti Primephonic'i satın aldığında, bu yılın sonuna kadar Primephonic'in en iyi özelliklerinin çoğunu içeren bağımsız bir klasik müzik akış uygulası sunmayı planladığını açıklamıştı. Ancak Aralık ortasında olmamıza rağmen, Apple Music Classical olarak adlandırılacağı düşünülen uygulamadan halen ses seda yok. iOS 16.2 kısa bir süre önce yayımlandı ve en son iOS 16.3 beta sürümlerinde de uygulamaya dair herhangi bir işaret gözükmüyor. Başka bir deyişle yılbaşı döneminin yaklaşması ile beraber, Apple Classical'in bir yeni yıl sürprizi olma ihtimali giderek azalıyor.

Apple, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaptığı basın açıklamasında, Apple Music Classical'in “Hayranların sevmeye başladığı Primephonic'in klasik kullanıcı arayüzünü daha fazla ek özellikle birleştireceğini” söylemişti. Apple Classical uygulama adı ise, diğer Apple yazılımlarındaki kod satırlarında tespit edilmişti.

2022 sona ererken, ihtimaller giderek azalıyor. Yine de Apple, Apple Music Classical'i App Store'da bağımsız bir uygulama olarak yayınlayabilir ve hedef tarihine ulaşabilir. Bir diğer seçenekte ise, Apple Classical 2023'e ertelenebilir.

Sonraki Haber

Forum