Beklenen iPhone 15 serisi için kötü haber: Normalden çok daha geç tanıtılabilir

Apple'ın iPhone 15 serisinin, beklenenden çok daha geç tanıtılabileceği iddia edildi.

Bank of America’nın bir raporuna göre, Apple’ın yeni nesil iPhone serisi iPhone 15, birkaç hafta ertelenebilir. Analist Wamsi Mohan, lansmanın Ekim’den Aralık’a kadar süren dördüncü çeyreğe ertelenebileceğine inanıyor.

Gecikmenin, iPhone 15 serisi için güçlü satışlar bekleyen Wall Street analistlerini hayal kırıklığına uğratabileceğinden endişe ediliyor. Mohan, iddia edilen gecikme için bir neden belirtmedi, ancak bunun Çin imalat bölgelerindeki karantina önlemlerinden kaynaklanan üretim zorluklarıyla bağlantılı olabileceğini önerdi.

Apple, iPhone 14 serisini 7 Eylül 2023 tarihinde tanıtmıştı. Duyurunun ardından iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, 16 Eylül’de satışa sunuldu. Ancak iPhone 14 Plus sürümü ertelendi ve 7 Ekim’e kadar piyasaya sürülmedi.

Yeni lansmanın Ekim - Aralık ayları arasında gerçekleşeceğini varsayarsak, Apple’ın dört yeni iPhone 15'inin, yani iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in aynı tarihte piyasada olmasını bekleyebiliriz.

Pro ve Pro Max modellerinin ses ve güç için katı hal düğmelerine sahip olması bekleniyor. iPhone 15 Pro, cihazı kapatmak veya yeniden başlatmaya zorlamak için Güç düğmesi + İşlem düğmesinin bir kombinasyonunu kullanabilir.

Ayrıca Mohan, Eylül çeyreği için toplam 87,1 milyar dolar ile önemli ölçüde düşük bir gelir öngörerek, 91,6 milyar dolarlık piyasa beklentilerinden çok daha düşük bir tahminde bulunuyor. Ayrıca, bu azaltılmış tahmin, çeyrek boyunca olumlu döviz kurlarından kaynaklanan %2,5'lik artışa rağmen geldi. Ayrıca analist, Wall Street’in 51 milyon adetlik daha iyimser tahminiyle karşılaştırıldığında çok daha çekimser olan 48 milyon adetlik bir iPhone satış beklentisi tahmininde bulunuyor.

Apple’ın gelir duyurusu önümüzdeki hafta yayınlanacak. Analist, şirketin Haziran çeyreği sonuçlarının “çoğunlukla beklentilere uygun” olacağına inanıyor. Ancak, her Apple donanım kategorisinin bu çeyrekte yıldan yıla satış düşüşleri görmesini söz konusu olabilir.

Sonraki Haber

Forum