Apple'ın bahsini bile geçirmedikleri: Far Out etkinliğinde bunları da bekliyorduk ama olmadı...

Apple'ın Far Out etkinliğinde tanıttığı her şeyi artık, tüm detaylarıyla biliyoruz. Ama tanıtması beklenen ama bahsi bile geçmeyenler ürünler de var.

Geçtiğimiz haftaki Apple etkinliğinde çok az sürpriz vardı: Her yıl gördüğümüz yeni iPhone, Watch ve AirPods modellerinden oluşan geleneksel bir tanıtımdı ve daha fazlasını göremedik.

MacBook Pro 14 ve 16 ile iPad Pro gibi diğer Apple ürünlerine yönelik güncellemelerin bu etkinlikte duyurulmasını pek beklemiyorduk, zira Mac'lerin ve iPad'lerin ekim ayında düzenlenecek başka bir Apple etkinliğinde tanıtılacağı konuşuluyor. AirTag'ler, Mac Pro masaüstü veya HomePod gibi (henüz) düzenli bir güncelleme döngüsüne sahip olmayan Apple ürünleri ise bu lansmanda görülebilirdi. Fakat bunlar hakkında yeni bir bilgi yok. 

Şimdi gelin, Apple'ın etkinlikte tanıtma ihtimali olsa da tanıtmadığı ürünlere göz atalım...

'Apple Reality' Hakkında Çıt Bile Çıkmadı

Şu anda "Apple Reality" olarak adlandırılacağı söylenen ve merakla beklenen AR/VR başlığı hakkında Apple'dan 2023 yılına kadar pek bir şey duymayı beklemeyin. Zira etkinlikte şirketin bir ipucu vermesi veya bir tür ilerleme raporu sunması bekleniyordu. Apple, bu lansmanı pas geçti...

 Yeni iPad ve iPad Pro

Apple normalde yeni iPad modellerini eylül ayında duyurmaz. iPad Pro'lar genellikle ekim ayında, daha yaygın modeller ise ilkbaharda piyasaya sürülür, ancak 2021'de bu kalıbı Eylül 2021'de kıran Apple, elden geçirilmiş bir iPad Mini ve yenilenmiş iPad'i tanıtmıştı. Bu etkinlikte de benzer bir sürpriz olur mu diye bekledik, ama olmadı...

Servis Güncellemeleri

Ayrıca Apple'ın Self Servis Onarım programı ya da Apple One gibi abonelik servisleri için herhangi bir güncelleme ya da Apple TV Plus için gelecek programlar, Apple Arcade için oyunlar hakkında da herhangi bir ipucu görmedik bu lansmanda. Şirket iPhone'un bileşenlerinin geri dönüştürülebilirliğinden bahsetti, ancak sadece bu kadarla kaldı.

M2 Mac Mini ve iMac

Bu masaüstü bilgisayarlar, Apple'ın bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü M2 yongalarına henüz güncellenmedi; Mac Mini, Kasım 2020'de M1'e yükseltildiğinden beri aynı kalmış durumda ve 1 yılı aşkın süredir iMac de hala M1 işlemci ile satılıyor. Apple’ın masaüstü bilgisayarlarla ilgili haberleri ekim veya mayıs aylarında vermesini bekliyoruz.

M2 Pro, Max, Ultra ve Diğer MacBook Pro'lar

Bu yılın başlarında piyasaya sürülen ve şu anda MacBook Pro 14 ve 16 ile Mac Studio'da bulunan M1 varyantlarına (M1 Pro, M1 Max ve M1 Ultra) benzeyen M2'nin daha yüksek güçlü versiyonlarını hala bekliyoruz. Diğer özelliklerin yanı sıra M2 çipleri daha fazla belleği destekliyor ve bu da Pro donanımını satın alanlar için önemli olabilir. Ekim ayı aynı zamanda geleneksel olarak bu tür sistemlerin piyasaya sürülme zamanı ve dizüstü bilgisayarların M2 tabanlı versiyonlarının yakında üretime gireceği söyleniyor.

Mac Pro ve Pro Ekran

Mac Pro, Apple'ın kalan son Intel tabanlı sistemi. Mevcut model 2019'da piyasaya sürüldü ve zaman içinde yapılandırma seçenekleri yenilense ve yeni modeller hakkında söylentiler dolaşsa da Apple'ın portföyünde oldukça düşük profilli bir ürün olarak kaldı. Şirket mart ayındaki etkinliğinde bir Mac Pro yenilemesi üzerinde çalıştığını kısaca belirtmişti, ancak Haziran ayındaki WWDC'de daha fazlasını duymayı bekliyorduk. Ama olmadı.

Pro Display XDR da 2019'da piyasaya sürüldü. Hâlâ iyi bir ekran ancak aradan geçen sürede ekran teknolojisi oldukça gelişti. Bunlar da bekleneler arasında.

Sonraki Haber

Forum