Apple, telefonu sahibine vermeyi reddediyor!

Siz siz olun, telefonunuz çalındığında tutanak tutturun. İşte bunu yapmayan birinin başına gelenler.

Apple, Brooklyn metrosunda kapkaça uğrayan bir iPhone kullanıcısını resmen çıldırttı. Mağdur, kapkaça uğradıktan sonra polislerle konuştu ve şikayetini bildirdi. Yalnız, bir saat uzaklıktaki bir karakola gitmesi gerektiğinden ve o gece finali olduğundan tutanak için ısrarcı olmadı.

İki hafta sonra ise kendisine gelen bir maille sevince boğuldu. Telefonunun seri numarası kendi mailiyle kayıtlıydı ve kendisine gelen mailde telefonun serviste olduğu, bir yazılım hatasından dolayı yenisiyle değiştirileceği söyleniyordu.

Apple ve AT&T firmasıyla yaptığı görüşmelerde telefonun kendisine ait olduğunu kanıtlayan kullanıcı Apple'dan gelen cevapla şok oldu. Tutanak tutulmadığı için herhangi bir şey yapılamıyordu. Telefon asıl sahibine verilmeyecekti.

Apple olayı kabullenmiyor...

Apple bu olayda oldukça mantıksız davranmış.

Firmalar saatler süren görüşmelere rağmen telefonu asıl sahibine vermeyi reddetti. Önce otoritelerin kendilerini aramaları halinde durumun değişeceğini söyleseler de, polislerce yapılan aramalardan sonra da telefonu sahibine değil servise veren kişiye iade edeceklerini söylediler.

Telefonu çalınan kişi her ne kadar olayın mantıksızlığını açıklamaya çalışsa da Apple durumu hiçbir şekilde kabul etmiyor. Olay şimdilik sonuçsuz kalacak gibi gözüküyor.

Olaydan çıkarılacak sonuç ise basit. Her ne olursa olsun bir hırsızlık vakası yaşadığınızda tutanak tutturun. Aksi halde çok pişman olabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum