Yeni patent, yeni Apple Watch'un yepyeni bir teknoloji ile geleceğini söylüyor

Her ne kadar su geçirmezlik özelliği sunsa da, Apple Watch modelleri yakında çok daha farklı bir teknolojiyle gelebilir.

Apple, yeni bir su geçirmezlik teknolojisi için bir patent aldı. watchOS9'un gelişmiş fitness ölçümleri ve çoklu spor yetenekleri düşünüldüğünde, bu patentin ne kadar önemli olduğu daha rahat anlaşılabiliyor.

Patent, cihaza su girip girmediğini algılamak için ince bir zar kullanan bir 'akıllı su dedektörünü' gösteriyor. Bu sistem, Apple'ın mevcut su geçirmezlik teknolojisinden daha gelişmiş bir teknoloji ile geliyor ve saati otomatik olarak kapatırken, su tahliye programlarını otomatik olarak devreye alıyor.

Apple Watch Series 7, şu anda ISO standardı 22810:2010 kapsamında 50 metrelik bir su geçirmezlik derecesine sahip. Yeni su algılama sistemleri ise en azından teorik olarak, Apple Watch kullanıcılarının daha da derinlere inmesine veya daha fazla güvenle suda daha fazla zaman geçirmesine olanak tanıyacak.

watchOS9'da gördüklerimize bakılırsa, Apple'ın Casio G-Shock ve Garmin'in yolundan giderek macera alanına sıkı bir geçiş yapıyor gibi göründüğünü söyleyebiliriz. Görünüşe göre Apple bu sefer su üzerine odaklanıyor ve bazı zorlu maceralar için hazırlanıyor.

Tabii ki, bu hedefin önündeki en büyük engelin, Apple Watch'ların şık, pahalı ve kaba görünüşlü cihazlardan önemli ölçüde daha az dayanıklı olması olacaktır. Karbon fiber, kauçuk veya paslanmaz çelik kasaya sahip sağlam bir Apple Watch, bu yeni yönde ilerlemeye devam etmenin en büyük adım olabilir.

Sonraki Haber

Forum