iPhone 15 geldi, iPhone mini tarihe karıştı: Apple artık iPhone mini üretmeyecek

Apple'dan küçük ekranlı akıllı telefonları tercih eden kullanıcılar için kötü bir haber geldi. İlk olarak iPhone 12 serisiyle üretime başlanan mini modelleri, iPhone 15'in tanıtılmasıyla birlikte tamamen üretimden kalktı.

Apple'ın iPhone 12 ve 13 için sunduğu iPhone mini modelleri, geçtiğimiz yıl iPhone 14 ile birlikte yerini Plus modeline bırakmıştı. Ama iPhone 13 mini'nin üretimi ve satışı devam ediyordu. Şimdiyse, iPhone 15 tanıtımı ile birlikte Apple, iPhone mini üretimini tamamen durdurdu.

İlk olarak 2020 sonbaharında tanıtılan iPhone 12 mini, daha büyük iPhone 12 ile aynı özelliklere sahipti, ancak daha küçük bir pili ve daha küçük 5,4 inç ekranı vardı. Ekranı 6 inçten küçük bir telefon satın almak giderek zorlaştığından, küçük telefonları seven insanlar onu sevinmişti. Apple yine 2021'de bir iPhone 13 mini çıkardı, ancak geçen yıl daha büyük bir telefonun daha mantıklı olduğuna karar verdi.

iPhone 13 mini bir yıl daha piyasada kaldı ve şimdi portföyden tamamen çıkarıldı. iPhone SE nispeten kompakt bir cihaz olarak kalmaya devam ediyor, ancak mini'nin sunduğundan çok daha küçük ve daha düşük kaliteli bir ekrana sahip.

Sonraki Haber

Forum