Müşterilerin düşük ilgisi, Apple'a iPhone 14 Plus üretimini durdurtmuş olabilir

Apple, iPhone 14 Plus'tan beklediğini alamamış gibi görünüyor: İddiaya göre şirket, iPhone 14 Plus üretimini durdurdu.

Apple'ın, yeterli talep olup olmadığını araştırmak amacıyla iPhone 14 Plus'ın üretimini durdurduğu bildiriliyor.

Apple, daha küçük iPhone 12 Mini ve iPhone 13 Mini ile birlikte piyasaya sürülen iPhone 12 ve iPhone 13'ün aksine, iPhone 14 serisi için büyük seçeneklerin daha iyi olduğuna karar vermiş ve standart modelin yanında iPhone 14 Plus'ı piyasaya sürmeyi tercih etmişti. Yeni iPhone serisinin bu büyük sürümü, iPhone 14 Pro'nun tüm özelliklerine sahip değil, ancak temel modele göre daha bütçe dostu bir yükseltme ve ekran büyüklüğü ile Pro Max'i yakalıyor.

Yine de, The Information tarafından bildirildiği üzere, iki haftadan daha kısa bir süredir satışta olmasına rağmen iPhone 14 Plus'ın üretimi Apple tarafından durdurulmuş gibi gözüküyor ve bu seçenek, müşteriler arasında şirketin düşündüğü kadar beğenilmemiş olabilir.

Apple'ın Çinli bir üreticiye iPhone 14 Plus bileşenlerinin üretimini durdurmasını söylediği bildirilirken, iPhone 14 Plus bileşenlerini birleştiren iki tesisin üretimi sırasıyla %70 ve %90 oranında azalttığı söyleniyor. Bildirilene göre Apple, telefona olan talebi yeniden değerlendirirken üretimi duraklatmayı tercih etti.

Şu anda bu duraklatmanın sebebi (veya gerçekten olup olmadığı) kesin değil. Ancak genel olarak düşük ilginin Apple'ı bu yola ittiği düşünülebilir. Standart iPhone 14 modelinin yeterince büyük bir ekrana sahip olmasından dolayı da, bu ekran büyümesi fiyat artışına değmeyecek gibi görülüyor olabilir. Ayrıca, iPhone 14 Pro’nun daha iyi özellikleri ve yayım tarihinin standart, Pro ve Max gibi diğer seçeneklerden bir hafta daha sonra olması da muhtemelen Plus'a pek yardımcı olmadı.

Sonraki Haber

Forum