Apple, iPad mini 7'yi sessiz sedasız duyurdu

Apple, uzun zamandır beklenen yeni minik iPad'ini, yani iPad mini 7'yi resmi olarak tanıttı. İşte iPad mini 7'nin özellikleri ve fiyatı...

Apple, uzun bir süredir söylentileri dolaşan iPad mini 7’yi, Ekim ayında düzenlemesi beklenen etkinliğin hemen öncesinde, sessiz sedasız bir şekilde tanıttı. Yeni tanıtılan tablet, iPhone 15 Pro’da kullanılan A17 Pro çipe, Apple Intelligence desteğine ve Apple Pencil Pro uyumluluğuna sahip olacak.

Mavi, mor, yıldız ışığı ve siyah renk seçenekleriyle sunulacak olan yeni tablet, 8,3 inçlik Liquid Retina ekranıyla da dikkat çekiyor. Apple’ın söylediğine göre A17 Pro çipinin kullanılması muazzam bir performans artışı sağlıyor ve bir önceki iPad mini nesline göre daha hızlı CPU ve GPU’nun yanı sıra 2 kat daha hızlı Neural Engine yetenekleri sunuluyor.

Ayrıca yapılan güncellemeler burada bitmiyor ve Apple Pencil Pro desteğinin yanı sıra, tabletin arkasındaki 12MP’lik geniş arka kamera da Smart HDR 4 desteği ve Kamera uygulamasında belgelerin tanımlanması ve taranması için iyileştirilmiş makine öğrenimi yetenekleriyle güçlendiriliyor.

Apple’ın Küresel Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Bob Borchers, yaptığı açıklamada “Dünya’da iPad mini gibi başka bir cihaz yok. En ultra taşınabilir tasarımımızda güçlü performans ve çok yönlülüğün birleşimi seviliyor. iPad mini çok çeşitli kullanıcılara hitap ediyor ve Apple Intelligence için üretildi. Güçlü, kişisel ve özel yeni akıllı özellikler sunuyor” dedi ve devam etti: “Güçlü A17 Pro çipi, daha hızlı bağlantı ve Apple Pencil Pro desteğiyle yeni iPad mini, en taşınabilir tasarımımızda inanılmaz bir değerde tam iPad deneyimi sunuyor.

Apple'a göre yeni iPad mini, iPadOS 18 ile tam günlük pil ömrü ve yepyeni deneyimler vaat ediyor. Tablet, önceki neslin başlangıç depolama alanının iki katı olan 128 GB depolama alanıyla ve 499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 23 Ekim itibariyle de müşterilerle buluşması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum