Apple Intelligence'ı Windows'a getiren uygulama

Writing Tools adı verilen küçük bir uygulama, hepsini olmasa da bazı Apple Intelligence özelliklerini Windows'a getiriyor.

Apple, çok yakında iPhone, iPad ve Mac için Apple Intelligence özelliklerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Peki bir PC kullanıcısıysanız, Apple Intelligence özelliklerini asla deneyemeyecek misiniz? Neyse ki Windows kullanıcıları, üçüncü taraf bir uygulama sayesinde Mac’e gelecek Apple Intelligence özelliklerinin bazılarının benzerlerini deneyimleme şansı elde edebilecek.

Writing Tools adı verilen uygulama, adından da tahmin edilebileceği gibi düzeltme, özetleme, yeniden yazma, önemli noktalar oluşturma, verileri tablolara dönüştürme ve daha fazlasına yardımcı olabilecek sistem genelinde metin kontrolleri sunuyor. Hatta uygulamanın seçili metne ne yapması gerektiği konusunda özel komutlar vermek de mümkün. Örneğin, bu komutlar sayesinde metni başka bir dile çevirebilirsiniz veya daha farklı tona (daha dost canlısı gibi) dönüştürebilirsiniz. Ayrıca bu uygulama, Word, Not Defteri, Microsoft Edge veya metin girmenize izin veren herhangi bir uygulamada kullanılabiliyor.

Gemini 1.5 Flash modelini kullanan Writing Tools uygulaması, Google’dan ücretsiz veya ücretli bir API anahtarı ile kullanılabiliyor. Uygulama, ilk başlatma sırasında anahtarınızı nerede oluşturacağınız konusunda size yardımcı oluyor ve başlatma kısayolunu özelleştirmeyi öneriyor.

Ancak Writing Tools’un cihaz içi modeller kullanmadığını belirtmekte fayda var. Başka bir deyişle, uygulamayı kullanmadan önce gönderdiğiniz verilerin mutlaka gizli kalmayabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Geliştirici, programın açık kaynaklı olduğunu ve şifrelenmiş metni işlenmek üzere Google’a göndermek dışında hiçbir veri toplamadığını iddia ediyor. Ayrıca bu durum, Writing Tools’u kullanmak için etkin bir internet bağlantısı olması gerektiği anlamına da geliyor.

Writing Tools’u denemek istiyorsanız, uygulamanın GitHub sayfasına giderek en son sürümü indirebilir veya kendiniz derleyebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum