Apple'ın yüzü iPhone ile gülüyor

Apple'ın yüzü iPhone ile gülmeye devam ediyor. İşte Apple'ı sevindiren iki farklı rakam...

Apple’ın New York Times’ta yayınlanan reklamına göre, iPhone için hazırladığı appStore online mağazasındaki download sayısı 300 milyonu aştı.

Bilindiği üzere CEO Steve Jobs, Ekim ayı içerisinde appStore’un açılmasından sadece 100 gün geçmesine rağmen 200 milyon download sınırını geçtiklerini açıklamıştı. Böylece bu sayı appStore’un açılmasının 160. gününde 300 milyonu bulmuş oluyor.

appStore’dan indirilen uygulamaların günde 2,5 milyon ortalamasına eriştiği vurgulanıyor. Diğer bir araştırma da cep telefonu satışlarını inceleyen Garnter şirketinden geldi. Şirket Temmuz’dan Eylül’e kadar geçen süre içerisindeki cep telefonu satış rakamlarını yayınladı ve Apple’ın iPhone’unun bu listede 4,7 milyon satışla 3. sırada olduğunu bildirdi. RIM’in BlackBerry’si 5.8 milyon satışla, pazar devi Nokia’nın 15,5 milyonluk dev rakamının ardından 2. sırada bulunuyor.

Gartner’ın rakamlarına göre ilgili dönem için (3 aylık) bir sene önceki rapor gözönüne alındığından Apple cep telefonu pazarında %300’lük bir büyüme göstermiş bulunuyor. Aynı periyotta Nokia’nın kaydettiği ilerleme yüzdesi ise sadece %3.1 olarak ortaya çıkıyor.

Sonraki Haber

Forum