Apple: Flash'tan sonra sıra onda!

Apple, Flash'tan sonra savaş açacak yeni bir yazılım daha buldu: İşte Jobs'un istemediği son yazılım

Apple'ın son zamanlarda Java'ya olan ilgisinin azlığı, yıllar geçtikçe yapılan güncellemelerin arasının oldukça açılması, sonunda Steve Jobs'ın bazı açıklamalarıyla netleşti. Çarşamba günü yeni Mac App Store hakkında konuşan Jobs, Apple ve Java'nın geleceğinin olmayacağına dair ipuçları verdi.

"Apple'ın taşıdığı ve Mac OS X ile beraber piyasaya sürülen, Mac OS X 10.6'nın üçüncü güncellemesinden sonra Java'nın ileriki sürümleri onaylanmayacaktır." Bu ne demek oluyor derseniz, artık Apple'ın ürettiği Java güncellemeleri eskisi gibi devam ettirilmeyecek ve hatta ileri zamanlardaki Mac OS X sürümlerinde Java tamamen kaldırılabilecek.

AppStore'da Java'ya yasak...

Apple'ın ilk kurbanı Flash'tı...

Apple'ın Mac'lerden Java'yı kaldıracak olması beraberinde Java geliştiricilerini de kaldıracak olması anlamına geliyor. Ayrıca Mac App Store'da Java kullanan uygulamaların da yasaklandığını söyleyelim. Apple'ın bu hareketini Flash'ı dışlamasına benzetebiliriz.

Tabii ki Mac kullanmasa da başka sistemler Java kullanacak ve hatta bazı geliştiriciler Java güncellemelerini Mac OS X için kullanılabilir hale getirebilir. Ancak Mac OS X'in şu anda yaptığı entegrasyonların kodlarını gizli tutmasından dolayı bu, çok da kolay bir iş değil.

Sonraki Haber

Forum