Apple endüstriyi değiştirmeye devam eder mi?

Apple'ın ve Steve Jobs'un ağzımızı açık bıraktıran son yenilikleri: Tutacak mı, batacak mı?

Steve Jobs'ın teknolojiyi her zaman daha ileriye götürmek ve endüstri standartlarını belirlemek konusunda son derece atılgan hamleler yaptığına daha önce de defalarca şahit olduk. Apple'ın Back to Mac etkinliğinde tanıtılan yeni ürünlerinde de durum farklı değil. Peki ama bu yenilikler bir standart haline dönüşebilir mi? Kararı kendiniz verin...

Apple'ın yeni MacBook Air'lerinde, farklı ürünlerde görmeye alıştığımız gibi bir "kurulum CD'si" yer almıyor. Bunun yerine Apple, yeni MacBook Air'lerle beraber bir "kurulum USB'si" vermeyi tercih etti. Gerçekten de CD ve DVD'lerin kullanımı kapasiteleri hızla artan USB bellek ve bulut bilişim çözümleri ile azaldı fakat Apple onları tamamen ortadan kaldırmanın vakti geldiğine inanıyor.

iPod'lar için flash tabanlı veri depolama alternatiflerinin kullanıma başlaması çok önemli bir yenilikti. Genellikle hareket halinde kullanılan iPod'larda şarkı atlama sorununu bu yöntemle tarihe karışmıştı. Ama Steve Jobs artık şu anda en yaygın olan geleneksel sabit diskleri de tarihe gömmeye niyetli. Daha dayanıklı ve daha pratik olan flash bellekler artık Apple tarafından hemen her türlü veri depolama ihtiyacının çözümü olarak kullanılıyor.

FaceTime ve hızlı açılan bilgisayarlar

Apple'ın sohbet konusunda FaceTime'a büyük önem veriyor.

Apple kullanıcıların online sohbet alışkanlıklarını da değiştirmeye kararlı. iPhone 4 ile tanıtılan FaceTime, önce iPod Touch'a ve şimdi de tüm Mac'lere geldi. FaceTime'a büyük önem veren Apple, daha önce iSight olan kamera markasını bile FaceTime kamerası olarak değiştirdi. FaceTime'ın en dikkat çeken özelliği ise iPhone kullanıcılarının da artık Mac kullanıcıları ile rahatlıkla görüntülü sohbet edebiliyor olmaları.

iPhone'u iPhone yapan uygulama zenginliği kadar, uygulamalara sahip olup kullanmaya başlamanın da son derece kolay olması. Apple kullanıcıları için artık bir alışkanlık haline gelen kolay uygulama sahibi olma imkanı, iPad'ler ile daha da yaygınlaştı. Üstelik artık ünlü App Store'da sadece mobil cihazlar ve iPad için değil tüm Mac cihazlar için uygulamalar yer alıyor.

Son olarak Apple, bilgisayar kullanıcıların yıllardır devam eden "açılış bekleme" sorununa da el attı. Mobil ürünlerinde oldukça popüler olan "uyku modu" sayesinde artık yeni MacBook Air'ler son derece hızlı bir şekilde açılıp, kullanılmaya başlanabiliyor. iPad'de de büyük beğeni toplayan bu özelliğin Air'lerde de benzer şekilde karşılanacağını tahmin etmek zor değil.

Sonraki Haber

Forum