Apple, Apple Intelligence ile beklediği ilgiyi göremedi mi?

Ünlü Apple analistine göre Apple Intelligence, iPhone 16 satışlarını şirketin umduğu şekilde artırmayı başaramadı. Bu da standart iPhone 16 modeli için hedeflerin düşürülmesi anlamına geliyor.

Yeni iPhone 16 serisinin temel sürümü, şu ana kadar sunulan Pro olmayan akıllı telefonların arasındaki en yetenekli iPhone olarak öne çıkıyor. iPhone 16 Pro’da bulunan Kamera Kontrolü ve Eylem Düğmesi gibi tüm ek düğmelere de sahip. Ayrıca Apple Intelligence özelliklerine de sahip olacak.

Yine de, tanınmış tedarik zinciri ve piyasa analisti Ming-Chi Kuo, insanların yapay zekalı bir iPhone vaadine pek de sıcak bakmaması nedeniyle şirketin lansmandan sadece iki ay sonra standart iPhone 16 üretimini azalttığını söylüyor.

Kuo, Medium blogunda Apple’ın bu yılın sonu ve 2025’e kadar temel iPhone 16 için yaklaşık 10 milyon siparişi iptal ettiğini yazdı. Kuo daha önce bu yılın sonu için yaklaşık 84 milyon sevkiyat tahmin etmişti ancak bu sayı şimdi tahmini olarak 80 milyona düştü. Apple’ın 2025’in ilk iki çeyreğinde de daha az iPhone 16 üretmesi bekleniyor.

Elbette bu sayı hala çok fazla. Ancak, bir süredir azalmakta olan iPhone satışlarıyla mücadele etmekte olan Cupertinolu teknoloji devi için muhtemelen iyi bir haber olmadığı söylenebilir. Ayrıca Kuo, üretim ile satışlar arasındaki fark nedeniyle üretimin azaltılmasının Apple'ın 4. çeyrek mali tablolarında belirgin olmayabileceğini de belirtiyor.

Kuo, Apple Intelligence’ın yayımlanmasının da iPhone satışlarını arttırmasını beklemiyor ve üretimin azaltılması kararının böyle bir etkinin kısa vadede görülmesinin beklenmediğini gösterdiğini söylüyor.

Sonraki Haber

Forum