Anonymous hükümet sitelerini hack'ledi!

Hacker topluluğu Anonymous, Türkiye'de yaşananlara kayıtsız kalmadı ve yapacağını yaptı!

Hacker topluluğu Anonyomous, son günlerde Türkiye'yi sallayan ve dünyanın ilgisini çeken Gezi Parkı gösterilerine destek olmak üzere Cumhurbaşkanlığı'nın resmi web sitesi dahil bazı web sitelerini hack'leyeceğini duyurdu.

Grubun hükümetin kontrolündeki bazı web sitelerini çökerteceğini duyurmasının üzerinden kısa bir süre sonra sitelerin çöktüğü haberleri gelmeye başladı.  Twitter hesabından da gösterilere destek veren hacker topluluğu, Gezi Parkı hashtag'i ile gönderdiği mesajlarda protestocuların yanında olduğunu söyledi. Saldırıya uğrayıp çöken web siteleri arasında şunlar bulunuyor;

mersin.gov.tr, eshot.gov.tr, resmigazete.gov.tr, mam.gov.tr, tccb.gov.tr, istanbul.gov.tr, iem.gov.tr, dsi.gov.tr, akparti.org.tr, ankara.bel.tr. Haberi yayına hazırladığımız an itibariyle sitelerin çoğuna erişim mümkündü.

Duyurularını YouTube kanalı üzerinden yapan grup, Türkiye'deki internet bağlantısının kısıtlanması halinde kullanıcıların faydalanabileceği VPN adreslerini de açıklarken, protestolara özel bir şarkı da besteledi.

Sonraki Haber

Forum