Android'in Kişiler widget'ının en önemli sorunu çözülüyor

Google, Android'deki Kişiler widget'ını kullananların en önemli şikayetini ortadan kaldırmak için çalışıyor. Kişiler widget'ı, yeni sürümlerde işte böyle görünebilir...

Görünene göre Google, Google Kişiler (Contacts) Android ana ekran widget’ındaki kısıtlamayı kaldırmaya hazırlanıyor. Google’ın geçtiğimiz yıl sunduğu widget, şimdilik ana ekranda yalnızca en üstteki yedi kişiyi görüntülemenize izin veriyor.

Ancak kod takipçisi Assemble Debug, Google Kişiler uygulamasının 4.40.48.672619802 sürümünde, kullanıcıların yediden fazla favori kişi eklemesine izin veren yeni kişiler widget’ını etkinleştirmeyi başardı. Hatta sızıntı kaynağı, widget’a 16 kişi eklemeyi başardı ve iddiaya göre, artık kullanıcıların daha fazla kişiyi görüntülemek için yukarı ve aşağı kaydırabildiği bir kaydırma çubuğuna sahip olan widget’a daha da fazla kişi eklenebiliyor.

Kişiler widget’ı ayrıca kişinin adını ve profil avatarını da gösteriyor. Kişi listesinde kaydırmak için kaydırıcıyı kullanmak istemeyenler, Kişiler widget’ını tüm ana ekrana sığacak şekilde yeniden boyutlandırabiliyor.

Elbette bir APK Teardown gönderisinde görülen bu özelliğin kesin olarak kararlı sürüme taşınacağını söyleyemeyiz ancak Google’ın eklemek isteyeceği bir özellik olduğu tahmin edilebilir. Yine de, Google bu özelliği Kişiler uygulamasına eklemeye karar verse bile, bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir netlik bulunmuyor.

Ayrıca Google’ın, kullanıcıların bir hesap olmadan Kişiler uygulamasını kullanmalarına izin verecek bir özellik üzerinde çalıştığı da bulundu. Bu özellik, zaten senkronize edilmiş tüm kişileri gösteriyor ve kullanıcılar Kişiler uygulamasında Google hesabıyla oturum açarak tüm kişi listelerini geri alabiliyorlar.

Sonraki Haber

Forum