Android'e aylık güncellemeler de çare olmadı

Samsung, LG, HTC ve diğerleri... Android konusunda ortaya çıkan bu tablo hiç iç açıcı değil!

Yeni araştırma, Android ekosisteminin aylık güncelleme kararına rağmen güvenlik tehditleriyle mücadele ettiğini ortaya çıkardı. İngiltere Cambridge Üniversitesi tarafından yayınlanan bir makaleye göre cihaz güvenliği söz konusu olduğunda tüm Android telefon üreticileri eşit durumda değil.

Cambridge araştırmacıları Daniel Thomas, Alastair Beresford ve Andrew Rice, Samsung, LG, HTC ve Motorola gibi büyük üreticilerin 20 bin Android cihazı üzerinde bilinen güvenlik açıklarını inceledikten sonra yüzde 87'sinin en az bir bilinen güvenlik açığına maruz kaldığını tespit etti.

Bu oran neredeyse tüm Android akıllı telefonları etkileyen Stagefright güvenlik açığı ışığında değerlendirildiğinde çok da sarsıcı gelmiyor. Ancak üreticiler düzeyindeki analiz bazı firmaların siber güvenliği sağlama konusunda daha başarılı bir tablo çizdiğini ortaya koyuyor.

Stagefright güvenlik açığı ortaya çıktıktan sonra Android akıllı telefon üreticileri arasında "güvenlik" temalı bir kampanya başlatılmıştı. İlk kez Google'ın öncülük ettiği aylık güvenlik güncellemeleri Samsung ve LG gibi büyük telefon üreticileri tarafından kabul edilmişti.

Görünüşe göre aylık güncelleme sözü bile Nexus dışındaki hiçbir markanın bu araştırmadan 5 puan almasını bile sağlayamadı. Cambridge araştırma ekibi akıllı telefon üreticilerinin güvenlik seviyelerini karşılaştırmak için FUM adı verilen akıllı kompozit skoru gündeme getirdi. İstatistikler Nexus ve LG'nin diğer önde gelen üreticileri geride bırakarak en yüksek skoru elde ettiğini gösterdi. Bu durum Android güncellemelerinin güvenlik kavramı üzerindeki önemini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

En yüksek puan alan Nexus ve LG'yi ise Motorola, Samsung, Sony, HTC ve ASUS gibi teknoloji devleri takip etti. Ancak aldıkları notların pek de iç açıcı olmadığı ortada...

Sonraki Haber

Forum