Android telefonunuz yakında Windows 11'in "içine işleyecek"

Windows 11, yakında Android telefonunuzu Başlat menüsüne sorunsuz bir şekilde bağlamanız için harika bir özelliğe ve çok faydalı olabilecek bir gamepad yeniliğine sahip olacak.

Microsoft, Windows 11 sürüm 23H2 için yeni bir ön izleme sürümü yayınladı. Bu ön izleme Windows'a gelecek ilginç yeniliklerin hazırlandığını da ortaya çıkardı.

Söz konusu ön izleme yapısı 22631, Microsoft belgelerinde KB5044380 olarak da biliniyor ve Windows Insider Programı'nın Sürüm Ön İzleme kanalında aktif durumda. Başka bir deyişle, bu güncelleme yayından önce son kez test ediliyor. Dolayısıyla yeni özelliklerin 23H2 için Kasım ayındaki toplu güncelleştirmenin bir parçası olarak gelmesi bekleniyor. 

En ilginç özelliklerden biri, telefon cephesinde yaşanacak. Bu güncellemeyle, Phone Link uygulaması sayesinde bilgisayarınıza bağlı bir Android cihazınız varsa, yakında mobil cihazınızdaki içeriklere doğrudan Windows 11'in Başlat menüsünden erişebileceksiniz.

Bilgisayar varken telefonla kim uğraşır?

Telefonunuzun pil durumunu kontrol edebilecek, sesli mesajları dinleyebilecek, fotoğraflara bakabilecek ve telefonunuzdaki son aktivitelerinize devam edebileceksiniz. Tüm bunlar doğrudan Başlat menüsünden yapılabilecek.

Bu özelliği çalıştırmak için Android telefonunuzda Phone Link'i açmanız gerekecek. Özellik şu an için yalnızca Android'e özel çalışacak. Microsoft, iOS desteğinin de yakında geleceğini söylüyor.

Eğer bilgisayarınızda Xbox kontrolcüsünü kullanıyorsanız, 22631 numaralı sürüm, kontrolcüyü kullanarak yazı yazmanıza olanak tanıyan yeni bir ekran klavyesi da sunacak. Ayrıca, Copilot tuşuna sahip daha yeni bilgisayarlar artık bu tuşu AI asistanını başlatmak dışında başka bir şey yapacak şekilde özelleştirebiliyor, böylece tuş belirli bir uygulamayı açacak şekilde programlanabiliyor. 

Sonraki Haber

Forum