Android mi, iOS mu, Windows mu?

Android, iOS ve Windows Phone'un ülkelere göre kullanım oranları, çarpıcı gerçekleri ortaya koyuyor!

Bağımsız piyasa analiz firması Kantar Worldpanel, Şubat 2017 itibariyle sonlanan yeni akıllı telefon kullanım raporunu yayınladı. Raporda ABD, Çin, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya gibi önemli pazarlara ait veriler yer alıyor.

Kantar, geçen ayki raporunda "sadece iki akıllı telefon ekosistemi ileriye gidiyor - iOS ve Android" demişti ve artık "iki işletim sisteminden oluşan bir dünyada" yaşadığımızı söylemişti. Firmanın yeni raporu, bu değerlendirmeyi güçlendiriyor. Bu ayki rapor, Windows'lu telefonların düşmeye devam ettiğini, iOS'un gücünü koruduğunu, Android'in ise gücüne güç kattığını söylüyor.

ABD'de iOS'un pazar payının önceki seneye göre 3,7 puan arttığı ve yüzde 42'ye ulaştığı gözleniyor. iOS bu büyümenin büyük kısmını yüzde 58,9'dan yüzde 55,9'a gerileyen Android'e borçlu. Windows'un ABD'deki pazar payının ise yüzde 2,6'dan yüzde 1,7'ye gerilediği gözleniyor.

Diğer pazarlara baktığımızda Android'in Birleşik Krallık'ta ve Almanya'da pazar payını koruduğunu, Windows Phone'un ise çok kan kaybettiğini görüyoruz. İspanya'ya baktığımızda Android'in tüm rakiplerini ezdiğini, pazar payını yüzde 90'dan yüzde 92,2'ye yükselttiği gözleniyor. Kantar'a göre bu yükselişte Çin'in Xiaomi markasının ve İspanyol marka BQ'nun önemi büyük.

Windows Phone'ların Aralık 2013'te yüzde 17,1 ile zirve yaptığı İtalya'da işletim sisteminin yüzde 4,3'e gerilediği gözleniyor.

Farklı bölgelerdeki akıllı telefon pazar payı detaylarına, Kantar'ın etkileşimli aracıyla göz atabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum