Android'in kilit ekranına widget ekleyin!

Android'in kilit ekranına pek çok uygulama için özel widget'lar ekleyebileceğinizi biliyor musunuz?

Android 4.2'den beri kullanıcıların Kilit Ekranı'na Widget yerleştirme imkanı bulunuyor. Ancak çoğu kullanıcı bu özelliğin farkında olmadığı gibi, bilenler de uyumlu uygulamalar bulamadıkları için özelliği kullanmaktan vazgeçmiş olabiliyor.

Android kullanıcıları için birkaç önemli uygulamanın Kilit Ekranı'na nasıl widget olarak yerleştirilebileceğini inceledik. Böylece Android kullanıcılarının hayatının çok daha kolaylaşacağını tahmin edebilirsiniz.

Başlangıç
İlk olarak ayarlar menüsüne girerek Kilit Ekranı üzerinde widget kulanımına izin veren güvenlik ayarını açmanız gerekiyor. Bunun için Android 4.2 ve üzerinde ayarlar menüsüne girin. Güvenlik sekmesine gidin ve Widget'lara İzin Ver seçeneğini işaretleyin. Şimdi kilit ekranında, saati tutarak parmağınızı aşağıya doğru kaydırın. Hemen ardındna, parmağınızı sağa kaydırdığınızda yeni Widget'lar eklemek için bir artı işareti göreceksiniz. Bu işarete dokunarak mevcut widget'ların listesini açacaksınız.

Eğer "saf Android" kullanıyorsanız, Kilit Ekranı'nda parmağınızı sola kaydırdığınızda kamera uygulamasını da açabilirsiniz. 

Ve kullanabileceğiniz widget'lar... Yazımızın devamında...

Google uygulamaları; hava durumu ve zaman

Hangouts ve e-postalar
Google'ın kendi uygulamalarının, Google'ın mobil işletim sistemine uygun Kilit Ekranı widget'larının bulunması şaşırtıcı değil. Üstelik bu uygulamalar, önemli iletişim uygulamaları da olduğundan, Kilit Ekranı üzerinden pek çok iletişim ihtiyacınıza kilit ekranından ulaşabilirsiniz. Bu uygulamlar, GmailGoogle+, Email uygulaması ve Hangouts anında mesajlaşma yazılımı... Ancak şunu da unutmamak lazım, siz ekranı sadece parmağınızla kaydırarak, şifre girmeden bu uygulamalara ulaşabildiğiniz gibi, telefonunuzu eline geçiren bir kişi de herhangi bir engellemeyle karşılaşmadan iletişim uygulamalarınıza, e-posta hesabınıza, Hangouts yazışmalarınıza ulaşabilir. Elbette bu Widget'lar mesajaların sadece ön gösterimini kapsıyor ve tüm mesajı görmek veya cevap yazmak için şifreyi girip telefonu açmak gerekiyor.

Hava Durumu ve Zaman
Hava durumunun değişimini kilit ekranında görebilmek, yaklaşan kötü havalar hakkında hızla bilgi sahibi olmak için son derece pratik bir yöntem. Saati veya geniş anlamıyla zamanı zaten kilit ekranında görebiliyorsunuz ama Widget'lar sayesinde daha geniş olanaklara sahip olabilirsiniz. Hava durumu için Yahoo Weather uygulamasını, saatinizi geliştirmek içinse  DashClock uygulamasını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda HD Widgets uygulaması da işinize yarayacaktır.

Müzik ve sosyal medya

Müzik
Müzik dinlemek istediğinizde telefonun kilidini açmak, müzik uygulamanıza ulaşmak için uygulama pencereleri arasında aranmak, hiç de pratik bir yöntem değil. Metroda, otobüste, sarsıntılı yolculuklarda bazen şifreyi açmak için doğru tuşlara basmayı becermek bile mümkün olmayabilir. İşte bu gibi durumlar için en güzeli, müzik uygulamasının widget'ını kilit ekranına yerleştirmek. Yeni parçaya geçmek, eskisini tekrar dinlemek, müzik listelerini yüklemek, ekolayzırı ayarlamak gibi detaylar için kilit ekranı son derece kullanışlı bir yer. 

Pek çok müzik uygulaması, bir şarkı çalarken zaten Kilit Ekranı'na yerleşiyor ama bu şekilde uygulamaya her zaman kolayca ulaşma imkanı bulabilirsiniz.

Sosyal Medya
Sosyal medya konusunda önemli oyuncuların ne yazık ki Androd kilit ekranı widget'ı bulunmuyor. Yani Facebook, Instagram ve Snapchat'ı kilit ekranından kullanamayacaksınız. Ancak Whatsapp ve Twitter bu konuda anlayışlı davranmışlar ve Kilit Ekranı için widget hazırlamışlar. Bu sayede, bu ağlardaki mesajlarınızı veya güncellemeleri doğrudan Kilit Ekranı üzerinden görebiliyorsunuz. Kullanışlı ve pratik olduğu inkar edilemez. 

Ve fazlası...
Kilit ekranı widget'ları listesinde, üreticinin yer verdiği farklı widget'lar bulma ihtimaliniz de oldukça yüksek. Siz en iyisi bu listeyi açın ve dilediğiniz widget'ları, dilediğiniz gibi kullanmaya başlayın...

Sonraki Haber

Forum