Android 4.0'daki 5 güvenlik boşluğu!

Android 4.0'daki müthiş özelliklerin yanında bu 5 "hayal kırıklığını" da bilmenizde yarar var!

Galaxy Nexus ile beraber tanıtılan Android 4.0, ilk incelemelerde oldukça olumlu yorumlar aldı. Birçok yeni özellikle gelen yeni Android, bazı güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor. Bu güvenlik sorunları tabi ki ondan vazgeçmemizi gerektirecek çok büyük sorunlar değil, ancak önleyebilmek açısından bilinmesinde fayda var.

Cihaz üzerinde şifreleme: Cihaz üzerinde şifreleme desteği iyi bir özellik. Ancak şifreleme, kullanılan algoritma, anahtarların ne kadar iyi korunduğu ve parolanın gücüne bağlıdır. Bunlardan herhangi birisi eksik olduğunda şifreleme güvensiz hale gelebilir.

E-posta kopyalama ve yapıştırma: Özellikle IT yöneticileri, e-posta içeriğini veya ek dosyalardaki verileri üçüncü parti uygulamalarda açmanın aynı seviyede bir güvenlik sağlamayacağını bilmeliler.

Android 4.0'da endişe veren üç özellik daha

Android Beam ile gönderilen verilerin şifrelenmiş olması gerekiyor

Yüz tanıma ile kilit açma: Yüz tanıma ile parola girmeden telefonun kilidini açabilme harika bir özellik. Ancak bir fotoğrafınızın da aynı işlevi görmesi güvenlik endişesi doğuruyor.

Android Beam: İki cep arasında kablosuz olarak veri aktarımı, kullanıcıların beğeneceği bir özellik. Ancak veriler aktarım sırasında şifrelenmiyorsa, bilgilerin açığa çıkma ihtimali olabilir.

Ekran görüntüsü yakalama: Bu özelliğin önemli bilgileri saklamak ve sorun giderme açısından vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Ancak IT yöneticileri, hassas bilgileri yakalamaya ve depolamaya izin verdiğinden bu işlevden hoşlanmayabilir.

Sonraki Haber

Forum