Android 3.0'ın iPad'i yenmesinin 5 yolu!

Android 3.0'ın iPad'i alt etmesi için çok çalışması lazım: İşte Google'ın yapması gereken 5 şey!

Google, bu akşam yapacağı etkinlikte ilk kez Honeycomb hakkında detaylı bilgiler sunacak. Honeycomb hakkında şimdiye dek ortaya çıkan bilgiler ise çok fazla değil. Motorola, yayınladığı bir videoda yeni Xoom tabletini tanıtmıştı ve buradan yeni sekme destekli gezinme, yeni kamera ara yüzü, geliştirilen çoklu görev ve çok bölmeli uygulama görünümlerini biliyorduk.

Peki Android'in iPad'i geçmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekiyor? İşte Android'in iPad'in tahtını elinden alması için izlemesi gereken 5 yol:

Kolay kullanım

Anladığımız kadarıyla Google, Honeycomb tabletlere bir çok özellik ekliyor. Honeycomb tabletlerde donanımsal düğmeler olmayacak, beş özelleştirilebilir giriş ekranı ve Windows görev çubuğuna benzer bir çubuk olacak. Tüm bu yenilikler bir avantaj oluşturabilir, ancak kafa karıştırıcı olması da mümkün. Android'in iPad gibi kullanımı kolay bir ara yüze sahip olması gerekli.

Flash desteği ve kameralar

Flash desteği anahtar öneme sahip

Flash desteği

Apple, içerik sağlıyıcıları Flash videolara bir alternatif oluşturmaları için ikna etme konusunda büyük ilerleme sağladı. Ancak iPad veya iPhone ile seyredilemeyen web siteleri hala mevcut. Adobe'un video biçimi Web videoları için en iyi teknoloji olmayabilir, ancak Flash'ın en ünlü biçim olduğu kesin.

Kameralar

iPad 2'nin iki entegre kameraya sahip olacağı söylentiler arasında. Android tabletler de ön ve arka yüz kameralarıyla gelecek. 10 inçlik bir ekranla fotoğraf çekmek biraz garip olabilir, ancak böyle bir seçeneğe sahip olacağız.

Dosya sistemi ve donanım

Honeycomb'la gelecek bir dosya yöneticisi oldukça faydalı olabilir

Dosya sistemi

iPad'inizi sadece USB'ye bağlayarak dosyalarınızı mobil cihazlarınız arasında eşitlemek kolaylık sağlayan bir özellik olabilir. Ancak bazı zamanlar iPad'in dosya sistemine erişip tabletinize birkaç belgeyi kopyalamak çok pratik bir özellik olabilirdi. iPad'de bunu yapmak için iTunes'u kullanmanız gerekiyor. Android tabletlerde mevcut olacak bir dosya yöneticisi büyük bir kitlenin ilgisini çekmeyebilir ancak iPad'de olmayan faydalı bir özellik olacaktır.

Çift çekirdekli işlemci, daha çok RAM

iPad'i kullanmak çok eğlenceli ancak cihazın birçok eksiği de var. Örneğin bazı iPad uygulamaları sıklıkla çöküyorlar. Ekranı döndürüğünüzde çöken gazete uygulamaları, açıldığı dakika içinde çöken dergi uygulamaları mevcut. Bu çökmelerin nedenini tam olarak bilmiyoruz ancak can sıkıcı oldukları kesin. Birçok Honeycomb tableti çift çekirdekli işlemciye ve muhtemelen daha çok RAM'e sahip olacak ve umarız iPad'den daha yetenekli ve güçlü bir deneyim sunacak.

Sonraki Haber

Forum