Android 16, Rahatsız Etmeyin özelliğine büyük bir güncelleme getirecek

Android 15 bile henüz tam anlamıyla kullanıma sunulmamışken, Google'ın Android 16 üzerinde planlar yapmaya başladığı görülüyor. Bu planlar arasında, gelişmiş bir Rahatsız Etmeyin modu da var.

Android 16 hakkındaki çalışmalara dair ufak ufak sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. İşte Google'ın piyasaya süreceği bir sonraki işletim sistemine dair planları...

İlk olarak, yeni Öncelik Modları dikkat çekiyor. Bu, esasen mevcut Rahatsız Etmeyin moduna gelen bir güncelleme. Böylece kullanıcılar her biri kendi adına, ayarlarına ve simgesine sahip birden fazla özel Öncelik Modu oluşturma yeteneği kazanacak.

Bu modlar sayesinde, yatma vaktiniz veya bir takvim etkinliği sırasında ne zaman tetikleneceklerini ve etkin olduklarında hangi bildirimlere izin vereceğinizi yapılandırabileceksiniz. Öncelik Modlarının her zaman açık ekranı devre dışı bırakma, ekranı siyah beyaz yapma, duvar kağıdını karartma gibi işlemler yapmasını da sağlayabilirsiniz.

Bir diğer deyişle Google, artık kullanıcılarına telefonu kodlamak için bir araç verecek. Kullanıcılar telefona, koşul ve şartlar sağlandığında ne yapması gerektiğini bu modlar sayesinde bildirmiş olacak. Öte yandan bu modlar arka planda sürekli şartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol ederek çalışacağı için, pil tüketimini artırıp artırmayacağı da merak ediliyor. Ama henüz bu konuda bir şey söylemek için erken.

Sonraki Haber

Forum