AMD'nin bu grafik yongasını ilk kullanan Apple!
AMD Radeon Pro 400 serisi grafik yongalarını ilk kullanan Apple oldu.
AMD yeni, yüksek güç tasarruflu grafik yongası Radeon Pro 400 Serisi'ni duyurdu. İlk olarak, Apple tarafından yeni 15 inç MacBook Pro'larda kullanılacak yeni mobil ürün serisi bir önceki nesle kıyasla muazzam performans ve verimlilik kazanımları sağlıyor. Radeon 400 Pro Serisi modern içerik üretim dünyasına şekil veren sanatçı, tasarımcı, fotoğrafçı, film yapımcıları, ve mühendisler için geliştirildi.
AMD'nin Polaris mimarisi temel alınarak tasarlanan bu yongalar sektörün en ileri üretim teknolojisi olan 14nm FinFET sayesinde inanılmaz derece küçük transistörlerden faydalanabiliyorlar. Yongaları en ince hallerine getirebilmek için "zar inceltme" adı verilen karmaşık bir işlem kullanan AMD böylece 380 mikron yani 4 yaprak kağıttan biraz daha ince kalınlığa sahip yongalar üretebiliyor. 35W altı bir güç zarfı dahilinde çalışan Radeon Pro 450, 455 ve 460 grafik işlemcileri, en zorlayıcı uygulamalarda bile muazzam güç tasarrufu sunarken serin ve sessiz çalışma sağlıyor.
Günümüzü şekillendiren ürünlerin arkasındaki yaratıcıları ve bütün sanatçılar tarafından ortak paylaşılan tutkuyu kutlamak için AMD bütün bu sanatçıların bir araya gelip, işlerini paylaşmaları için "Meet the Creators" adlı yeni bir girişimi de duyurdu. Bu program dahilinde yaratıcılar birçok sektör arası iş birlikleri gerçekleştirme, yeni metot ve araçlar öğrenme ve Radeon Pro kampanyalarına dahil olma fırsatı sağlayacaklar.
"Meet the Creators" programı ayrıca Radeon Pro grafiklerinin, 2B ve 3B yaratıcılık uygulamalarından, modern düşük işletim yüklü grafikler ve işlem API'larına kadar günümüz iş akışlarına oynadığı önemli role ışık tutacak. Bu iş akışının bir parçası olarak bu yıl içinde kullanıma sunulması beklenen fiziksel tabanlı render motoru Radeon ProRender, Autodesk Maya ve Rhino gibi birçok popüler 3B içerik üretme uygulaması tarafından destekleniyor. AMD ayrıca Radeon ProRender yazılımının Apple bilgisayarlarda 3B modelleme, animasyon ve render ve GPU hızlandırmalı performans sunmak üzere Maxon tarafından geliştirilen sezgisel Cinema 4D uygulamasında da kullanılacağını duyurdu.