AMD ve ATI'nin şansı yok mu?

2009'da oyuncular en çok hangi donanımları kullandı. İşte güncel anketin çarpıcı sonuçları...

Oyun dağıtım platformu Steam, ayda bir kez sistemine kayıtlı kullanıcıların PC bileşenlerini değerlendiriyor.

Aralık 2009 istatistiği oyuncuların güncel seçimlerini ortaya çıkarıyor. İşletim sisteminde büyük bir çoğunluk hala emektar Windows sistemini kullanıyor: Yaklaşık yüzde 45'lik bir kitle oyun oynamak için 32-bit Windows XP'yi tercih ediyor.

Fakat Vista-halefi Windows 7'de hızlı bir yükseliş içerisinde: Farklı Vista sürümleri şu sıralar toplam yüzde 30'luk bir oran teşkil etse de Windows 7, yüzde 22 yaygınlık oranı ile dikkat çekici derecede hızla yükseliyor.

Hangi ekran kartı?

Steam Hardware Survey: Güncel oyuncu PC'lerinde bu donanımlar kullanılıyor.

Ekran kartı ve işlemci söz konusu olduğunda durum daha da belirginleşiyor: Oyuncu sistemlerinin yüzde 63,46'sında Nvidia ekran kartları kullanılırken yüzde 28,97'sinde ATI/AMD ekran yer alıyor. ATI'nin şu sıralar Radeon HD 5870 ile uluslar arası çapta büyük bir başarı yakalamasına rağmen firma, bu başarıyı pazar payına yansıtamıyor.

İşlemci satın almaya sıra geldiğinde Steam müşterilerinin üçte ikisi (yüzde 68,97) yine Intel'i tercih etmeye devam ediyor. Satılan tüm işlemcilerin yarısından fazlası iki çekirdekli; fakat özellikle oyuncular arasında dört çekirdekli işlemci kullanımı gittikçe artıyor: Şu sıralar tüm oyun PC'lerinin dörtte birinde (yüzde 23,99) dört çekirdekli işlemci kullanılıyor.

Oyuncu donanımları hakkında daha fazla bilgiye Steam Hardware Survey'den ulaşabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum