AMD, Ryzen 9000 işlemcilerini eleştirenlere cevap verdi

AMD, Ryzen 9000'leri test edip performansını eleştirenlere yanlış testler yaptıklarını söyledi. Peki doğru test nasıl yapılmalıydı?

AMD, Ryzen 9000 Serisi masaüstü işlemcilerini test eden ve oyun performansının yetersizliği hakkında eleştiriler yapanlara cevap verdi. Bağımsız araştırmacıların yaptığı testlerde sonuçlar beklentilerin altında kalınca AMD bu testlerin yanlış yapıldığını iddia etti. 

Çip devi, yayınladığı bir yazıda “Otomatik test metodolojimiz ‘Yönetici’ modunda çalıştırıldı ve bu da araştırmacıların Ryzen 9000 Serisini test etmek için kullandıkları Windows sürümünde bulunmayan dal tahmin kodu optimizasyonlarını yansıtan sonuçlar üretti” dedi.

AMD başkalarının test sonuçlarını kabul etmiyor

AMD ayrıca Windows Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik (VBS) etkinken test yaptığını söyledi. Bu varsayılan davranış ve Microsoft tarafından tavsiye ediliyor. Ancak performansı da etkileyebiliyor. Test uzmanlarının gereksiz bir işlemci yükünü ortadan kaldırmak için VBS'yi devre dışı bıraktıkları düşünülüyor ancak bunun sonuçlara olumlu etki etmediği anlaşılıyor.

Buna ek olarak şirket, test paketinin bir kısmı CPU'ya bağlıyken diğerleri GPU'ya bağlı olan çeşitli oyunlar içerdiğine dikkat çekti. Bu nedenle bir işlemcinin performansının ölçülmesi, dikkate alınan oyunlara ve bunların test yazılımı ve donanımıyla nasıl etkileşime girdiği de sonuçları etkiliyor.

AMD, “Bunun ışığında Ryzen 9000 Serisi, içerik oluşturma, üretkenlik ve yapay zeka uygulamalarında liderlik performansı sunuyor, Ryzen 9000 Serisi, Ryzen 7000 serisine kıyasla üretkenlik ve yaratıcı iş yüklerinde yüzde 10, yapay zeka iş yüklerinde yüzde 25 ve oyunlarda yüzde 5-8 iyileştirme sağlıyor” açıklamasını yaptı.

Medyada yayınlanan testler 9950X'in Ryzen 7950X'ten ortalama olarak sadece yüzde üç daha hızlı olduğunu söylüyordu.

Sonraki Haber

Forum