Amazon Web Services Türkiye ofisini açtı
Amazon Web Services Türkiye'de bulutun büyümesine destek vermek için Türkiye ofisini açtı.
Amazon Web Services Türkiye Web Pazarlama ve Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi (AWS) Türkiye'de hızla benimsenen bulut bilişiminin büyümesine destek vermek üzere Türkiye ofisini açtığını açıkladı. Şirketin İstanbul ofisi start-up tipi şirketlerden ülkenin en eski ve en köklü işletmelerine kadar Türkiye'de birçok kuruluşun AWS Cloud'a geçişine destek verecek.
Amazon Web Services Türkiye Ülke Müdürü Murat Yanar, yeni ofisin; müşterilerin AWS ile kendi ortam ve yerel dillerinde doğrudan temasa geçebilmesi için, müşteri yöneticileri, çözüm mimarları, iş ortağı yöneticileri, destek personeli ve diğer farklı fonksiyonlara sahip bir ofis olacağını ifade etti. Ofis, AWS'in dünyanın dört bir yanındaki büyümesi ve her yerdeki kuruluşların buluta geçişini hızlandırmak için yapmakta olduğu yatırımları da gözler önüne seriyor. Aynı zamanda, hali hazırda Türkiye'de 580'nin üzerinde üye ile aktif olan AWS Kullanıcı Grubu'na da katkıda bulunuyor. Ayda bir defa gerçekleştirilen Kullanıcı Grubu toplantıları, her beceri düzeyinden müşterilerin AWS Cloud hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı oluyor.
Dünya çapında birçok Türk şirketi de AWS müşterileri arasında
AWS 2006 yılında hayata geçirildiğinde bulut hizmetlerini ilk kullanmaya başlayanlar arasında Türkiye'den kuruluşlar da bulunuyordu. Türkiye'de bulunan müşteriler artık geliştirme ve test ortamlarından Büyük Veri analitiğine, mobil, web ve sosyal uygulamalardan işletmelere yönelik iş uygulamaları ve kritik iş yüklerine kadar her şeyi çalıştırmak için AWS'i kullanıyorlar. Bugün, Peak Games, Yemeksepeti ve Siberalem.com gibi Türkiye'nin en tanınmış ve en hızlı büyüyen şirketlerinden bazıları ve Digitürk, Ar?elik, Vestel Elektronik, Pegasus Airlines, Metglobal ve Türk Telekom gibi dünya çapındaki birçok şirket de AWS müşterileri arasında yer alıyor.
"Türk şirketleri, on yıla yakın bir süredir inovasyonlarını AWS üzerinde gerçekleştiriyor ve pazara sürüm süresini hızlandırmak ve işletmelerini dünyanın dört bir yanındaki müşterilere erişecek şekilde büyütmek için buluttan yararlanıyor" diyen Amazon Web Services EMEA Başkanı Steve Midgley, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de bir AWS ofisi açma kararı, hızla büyüyen müşteri tabanına hitap ederken, burada bulunan geniş yetenek havuzu ve ülkede bulut kullanımına geçişi desteklemek için yaptığımız yatırıma da işaret ediyor. Bir yandan kendi organizasyonları içinde inovasyona yön vermelerine yardımcı olmak diğer yandan da sektöre liderlik edecek düzeylerde güvenilirlik, gizlilik ve güvenlik sağlamak üzere Türkiye'de daha da fazla şirket ile birlikte çalışmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz."
Ofis açılışı memnuniyetle karşılanıyor
Yeni AWS ofisini memnuniyetle karşılayanlar arasında, birçok sektörden kuruluşlar bulunuyor. Türkiye'nin önde gelen yayıncısı ve hem Türk hem de uluslararası içerik portalı Digiturk, yurtdışında yaşayan müşterilerine hizmet götürmek için AWS'ten yararlanıyor. Digitürk Teknolojiden Sorumlu Başkanı Hatice Memigüven, ofisin hizmete açılması hakkında şunları söyledi: "International Play hizmetimiz için AWS'i kullanarak pazara sürüm süremizi %20 azaltırken müşteri deneyimimizi ve inovasyon çalışmalarımızı da iyileştirdik. AWS ile, müşterilerimize son derece güvenilir bir deneyim sağlarken trafikteki ani artışlara bakılmaksızın talebe uyum sağlama esnekliğini de elde ediyoruz. Türkiye'deki yeni AWS ofisini ve personelini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, AWS üzerindeki inovasyonlarımızın hızını arttırmamıza ve daha geniş bir Digiturk ürün yelpazesi genelinde müşteri deneyimimizi daha da geliştirmemize yardımcı olacak."
AWS'in Türkiye'deki genişlemesine sevinen bir diğer büyük kuruluş Pegasus Havayolları. Kuruluş, Türkiye'nin en büyük ve en eski havayolu şirketlerinden biri olarak, bulut bilişimin şirketlerin inovasyon yapmasına yardımcı olmak konusundaki gücünün farkında. "AWS, başta Elektronik Uçuş Çantası (EFB) uygulamamızın geliştirilmesi olmak üzere, havayolumuzun modernizasyon stratejisinin kilit unsurlarından biri oldu" diyen Pegasus Havayolları Başkan Yardımcısı Ömer Kaya, "AWS üzerinde çalışan EFB uygulamamız ile, tüm pilotlarımız uçuş planlarına, uçak kılavuzlarına, operasyon kılavuzlarına, kontrol listelerine ve seyir defterlerine dünyanın her yerinden, güvenli olarak erişebiliyor. Ayrıca, EFB'nin zahmetli evrak işlerini ortadan kaldırması sayesinde, uçuş başına ağırlığı 50kg azaltarak yılda 500.000 ABD dolarının üzerinde tasarruf sağlıyoruz. AWS ekibinin Türkiye'de olması, şirket olarak tüm yolcularımıza fayda sağlayacak inovasyonlarımız daha da hızlandırmamızı mümkün kılacak" diye ekledi.
Uluslararası erişiminin güçlendirilmesinde AWS'den yardım alan bir diğer Türk şirketi de beyaz eşya ve elektronik devi Arçelik. Kuruluş, Arçelik, Beko, Grundig ve daha birçok marka ile tanınıyor. "AWS, Akıllı TV'lerimiz için sunduğu arka uç tekolojiler ile 24 ülkedeki müşterilerimize gelişmiş bir eğlence deneyimi sağlamamıza yardımcı oluyor" diyen Arçelik Takım Lideri Hürriyet Keskin şöyle devam etti: "Bulutun talebe dayalı doğası, inovasyonlarımızı daha hızlı gerçekleştirerek müşterilerimize yeni uygulamaları ulaştırma süremizi yarı yarıya azalttı. Türkiye'deki ofisin açılması ve sahadaki AWS personelinin sayısının artması ile, yeni teknolojileri müşterilerimize ulaştırma süremizi daha da azaltmayı umuyoruz."
Vestel Grubu bünyesindeki Vestek gibi Türkiye'deki Araştırma ve Geliştirme kuruluşları da inovasyonlarına hız katmak için AWS'ten yararlanıyor. Vestel Program Müdürü Gürcan Aktaş, "Vestek ARGE, maliyetleri azaltmak, pazara sürüm süresini ve müşteri deneyimini iyileştirmek ve inovasyonu artırmak için AWS'ten yararlanıyor. AWS üzerinde çalışan Akıllı TV portalımız dünya çapında 30 ülkedeki müşterilerimize hizmet veriyor. Türkiye'deki yeni AWS ofisi ve yerel çalışanları ile, BT maliyetlerimizi azaltmaktaki uzmanlıklarından yararlanırken aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize verdiğimiz hizmetin kalitesini de artırıyoruz" dedi.
Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketler de işlerini buluta daha hızlı taşımak için kendilerine yerel kaynaklara erişim sağlayan yeni AWS ofisini memnuniyetle karşılıyor. Bu şirketlerden bir diğeri de Coca Cola İçecek (CCI). Coca Cola İçecek CIO'su Gökhan Kıpçak şunları söyledi: "AWS Cloud'un sunduğu hız, inovasyon ve toplam sahiplik maliyetinin iyileştirilmesi gibi faydalardan yararlanmak, şirketimiz için son derece önemli. Türkiye'de de AWS ofisinin bulunması, şirketimizin dijital dönüşümünde, CCI'ın AWS ile işbirliğini daha da geliştirecek."
Genç ve yenilikçi şirketlerin yanında
AWS, büyük kuruluşların yanı sıra, genç ve yenilikçi Türk start-up'ları ile de birlikte çalışarak işlerini küresel ölçekte büyütmelerine yardımcı oluyor. İstanbul'da kurulan genç ve yenilikçi şirketlerin en iyi örneklerinden biri de bugün dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca müşteriye hizmet veren Peak Games , dünya çapında 150'nin üzerindeki ülkede yaklaşık 30 milyon aylık kullanıcısı ile Türkiye'den çıkan en başarılı genç ve yenilikçi şirketlerden biri olan Peak Games, aynı zamanda dünyanın en başarılı beş sosyal oyun şirketi arasında yer alıyor. "Artık Türkiye'de de bir AWS ofisinin bulunması bizim açımızdan harika bir haber" diyen Peak Games Bulut ve Büyük Veri Servisleri Başkanı Serdar Şahin şunları söyledi: "AWS'in kullandığınız kadar ödemenize imkan kılan yapısı sayesinde, daha ilk günden itibaren global ölçekte faaliyet göstermeye başladık. AWS'i kullanarak, beş ila 10 dakika içinde sunucu tedarik edebiliyoruz, ki bu da pazara sürüm süremizin yüzde 75 azalması anlamına geliyor. Bu, yeni oyunları müşterilerimize daha hızlı ulaştırmamızı mümkün kılıyor. AWS'in ölçeklendirilebilirliği olmasaydı, bunu başaramazdık ve buradaki ofis bunu yapmamıza daha da fazla katkı sağlayacak."
Yeni ofis, Amazon'un Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da devam eden yatırımları ve genişlemesinin de bir parçası. 2014 yılında, Amazon bölgede 6.000'i aşkın yeni iş yarattı.