İddialara bakılırsa oyun devi EA, nihayet kendisini satın alacak önemli bir alıcı bulmuş olabilir

Bu iddia gündeme bomba gibi düştü: Electronic Arts, nihayet kendisini satın alacak dev bir alıcı bulmuş olabilir. Ama bunun tam tersini söyleyenler de var.

Kulislere göre oyun devi EA, kendini satın alacak bir isim bulmuş olabilir ve Amazon, bu yeni satın alıcı olabilir.

EA’in bir alıcı veya birleşecek bir şirket aradığı söylentileri, piyasa değerinin %37 azaldığı 2012 yılına kadar gidiyor. Yayıncı, o sıralarda bu söylentiler hakkında yorum yapmamıştı ancak geçtiğimiz Mayıs ayında bu söylentiler bir kez daha ortaya çıktı. Söylentilere göre, Disney, Apple, Comcast-NBCUniversal da Amazon’un yanında EA ile ilgilenen şirketler arasında bulunuyordu.

For The Win’in iddialarına göre Amazon, nihayet bir sonraki adımı atarak EA'i satın almak için teklifte bulundu. Söylenilene göre kısa süre içerisinde bir açıklama yapılacak ancak henüz herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Eğer doğruysa, bu satın alım EA için oldukça iyi bir haber olacaktır.

Bu söylentinin diğer tarafında ise, kaynaklarının herhangi bir resmi teklif yapılmadığını söylediğini açıklayan CNBC bulunuyor. İddia ile ilgili olarak, CNBC'den David Farber, "Bir şeyler olup olmadığını gerçekten bilen bazı insanlarla konuştum ve hiçbir şey olmadığını söylüyorlar" diyor.

Yine de her zaman söylediğimizi bir kez daha söyleyebiliriz: Her an her şey olabilir...

Sonraki Haber

Forum