Altı farklı iPhone kullanıcısı prototipi

iPhone sahibiyseniz bu yazıyı kaçırmayın ve ne tür bir iPhone kullanıcısı olduğunuzu öğrenin!

Satış rekorları kıran iPhone cep telefonu kullanma alışkanlığını da köklü bir şekilde değiştirdi. Hatta iPhone kendine özel kullanıcı türleri ortaya çıkmasına da neden oldu. İşte size 6 farklı iPhone kullanıcı profili...

Apple Hayranları
Apple'ın piyasaya çıkardığı her şeye büyük hayranlık duyan bu kullanıcılar için iPhone sahibi olmak neredeyse bir zorunluluk. Apple t-shirt'ü giyen, internet üzerindeki Apple ile ilgili hemen her siteye en az bir kez girmiş bu kullanıcıların evlerinde tarihi Apple ürünlerine ayırdıkları minik bir müzeye bile rastlanabiliyor.

İş Adamı
Aslında BlackBerry kullanıcısı olan bu tipler, firmaları kendilerine BlackBerry'yi ücretsiz verdiği için ayrıca bir iPhone daha almaya karar vermişlerdir. Her iki telefonu birden taşıyan bu iş adamları, genellikle işle ilgili görüşmeleri BlackBerry ile yaparlar ve iPhone'u daha önemsiz işler kullanır ve bu yüzden de iPhone'u çocuk oyuncağı olarak görür. Genellikle spor salonunda iPhone'undan kulaklıkla müzik dinlerken görülürler.

Kıymet Bilmez ve Memnuniyetsiz

Memnuniyetsiz
iPhone sahibi olup da iPhone hakkında bu kadar çok konuşan birine kolay kolay rastgelemezsiniz. Apple Hayranı bile iPhone hakkında bu kadar konuşmaz. Fakat bu kullanıcı türü ağzını açtığı zaman olumlu tek bir şey duyamazsınız. Ya dokunmatik ekrandan şikayet eder, ya da anten sorunundan. Hiçbir şey bulamazsa Steve Jobs'la ilgili söyleyecek olumsuz bir şey bulur. Her seferinde ilk fırsatta bir Android telefon alacağını söyler ama büyük ihtimalle yeni çıkacak iPhone'u da satın almaktan kendini alı koyamayacaktır.

Kıymet Bilmez
Normal şartlarda bir iPhone sahibi olmaması gereken bu kullanıcı tipi, ya herkeste olduğu için ya da yeni bir telefon alacağı sırada indirimde rastladığı için bir iPhone satın almıştır. Bugüne dek tek bir uygulama bir yüklemeyen bu kullanıcı, telefonunu korumak için de ek bir çaba göstermez. Sıklıkla telefonunun ekranının fazla büyük olduğundan şikayet ederken görülür.

Sinekten Yağ Çıkartan ve Hacker

Sinekten Yağ Çıkartan
iPhone'un tüm özelliklerini yakından tanıyan bu kullanıcı, hemen her iş için iPhone'a başvurur. E-postalarını bilgisayarından değil iPhone'dan kontrol eder, Facebook ve Twitter için sadece iPhone'a baş vurur ve oyunlar için bile birinci tercihi iPhone'dur. Telefonu tuvalette bile elinden bırakmadığı için su geçirmez özel iPhone kılıfı bile almıştır.

Hacker
Telefonunu aldığı gün jailbreak eden hacker, "kullanıcı sözleşmesi" ve "kullanım şartları" gibi terimlerden nefret eder. iPhone'a nereden bulduğu anlaşılmaz uygulamalar yükler ve bu uygulamaları evin ışıklarını açıp kapatmak, arabasını evden çıkmadan çalıştırmak için kullanır. Hacker aynı zamanda görüşmelerini mümkün olduğu kadar Skype üzerinden yapmayı sever.

Sonraki Haber

Forum