Alper Gezeravcı uzaydan böyle döndü: Dünyadaki ilk adımlar

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü Florida açıklarında okyanusa indi. Kapsül yer ekibi tarafından gemiye alındı ve bir süre sonra Ax-3 ekibi Dragon kapsülünden çıkarıldı.

Axiom Space, Dragon kapsülünün dünyaya dönüşünü canlı olarak yayınladı... Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü bugün Florida açıklarında okyanusa indi. Kapsül daha sonra gemiye alındı. Kontrollerin ardından Ax-3 ekibi Dragon kapsülünden çıkarıldı. TÜBİTAK UZAY Proje Yöneticisi Ataş, Gezeravcı ve Ax-3 ekibinin bir hafta gözlem altında tutulacağını söyledi ve "Astronotların standart olarak bir hafta gözlem altında tutulması ve adaptasyon sürecinin tamamlanması bekleniyor" dedi.

Dragon kapsülü TSİ 19 Ocak 00.49'da NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmıştı. Dragon, 36 saatlik yolculuğun ardından 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı. Kapsül 2 gün önce dünyaya dönüş için yola çıkmış, yolculuğun 47-48 saat sürmesinin planlandığı duyurulmuştu.

Sonraki Haber

Forum