Alper Gezeravcı uzay istasyonunda: Bu sözlerle dünyaya seslendi

Alper Gezeravcı'nın da içinde Dragon kapsülü 12 kancayla Uuslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlendi. Mürettebat, körükteki basınç farkının ayarlanmasının ardından uzay istasyonuna geçiş yaptı. İşte Alper Gezeravcı'nın karşılama törenindeki sözleri:

This browser does not support the video element.

Türkiye'nin ilk astronotu ünvanını alan Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 misyonunun uzay yolculuğu ABD'deki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan gerçekleştirilen fırlatma işlemiyle başlamıştı. Falcon 9 roketi, Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülünü belirli bir yüksekliğe çıkardıktan sonra kapsülden ayrıldı ve ve Kennedy Uzay Merkezi'nin doğusunda bulunan Cape Canaveral Üssü'ne başarılı şekilde iniş yaptı. Alper Gezeravcı ve beraberindekileri taşıyan 8.1 metrelik Dragon kapsülü bugün Uluslararası Uzay İstasyonu ISS'e ulaştı ve kenetlenme gerçekleşti.

Basınç dengeleme çalışmalarının ardından Ax-3 ekibi uluslararası uzay istasyonuna geçiş yaptı...

ALPER GEZERAVCI: İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

Törende Alper Gezeravcı şu konuşmayı yaptı: "Ben de öncelikle misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bizi aslında kapıda bekliyorlardı, çok güzel bir karşılama oldu bizim için. Ben herkese teşekkür etmek isterim çabalarından, emeklerinden dolayı. Bizim buraya gelmemizi sağladıklarından dolayı. Son 8 aydır devam eden eğitimler için de tüm ortaklarımıza bu güvenli yolculuk için teşekkür ederiz. Türkiye olarak tarihimizde ilk defa uzaya çıktık. Bilim ve araştırma çalışmalarına katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Birkaç kelime de Türkçe etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir"

Sonraki Haber

Forum