Airties'a büyük ilgi

Türkiye'nin lider şirketlerinden Airties SinerjiTürk konferansında yatırımcıların ilgi odağı oldu.

2004 yılından bu yana kablosuz ağlar ve genişbant İnternet erişimi konusunda, geleceğin teknolojisini bugünden üreterek adından söz ettiren AirTies, 17 - 20 Ocak 2008 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen SinerjiTürk Konferansı'nda ilgi odağı oldu.

Konferansa katılan tüm konuşmacılar, Türkiye'nin Ar-Ge konusundaki başarılı örnek şirketi olarak AirTies"ı gösterdi. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv AirTies'ın başarısına atıfta bulunurken, konferansın kapanış konuşmasını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım "Türkiye'de modem üreten firmalar var. Onlar, Türkiye'de bunun yapılabildiğini herkese gösterdiler" şeklinde konuştu.

Ar-Ge ve inovasyon kültürünü geliştirmek, Türkiye'nin bir teknoloji üretim ve geliştirme merkezi olma hedefine doğru güçlü bir katkı sağlamayı hedefleyen SinerjiTürk'ün konuşmacılarından önemli konuşmacılarından biri de AirTies Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelebi idi.

Çelebi, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgesinde daha güçlü bir ekonomiye sahip olabilmesi için, Ar-Ge'ye verilen önemin artırılması ve daha etkin bir biçimde yapılandırılması konusundaki gereklilikleri ortaya koydu.

AirTies konferansta iki yeni işbirliğini açıkladı...

Konferansın sürprizi ise AirTies Yönetim Kurulu Başkasnı Bülent Çelebi ve Aneltech Mobil Şebekeler İş Birimi Yöneticsi Mustafa Aykut'un, birlikte bir "sinerji" yaratarak M-140 ürününü Türkiye'de üretmeye başladıklarını açıklaması oldu. Rusya'daki kullanıcılar için üretilen IPTV Alıcısını konferansta görücüye çıkaran iki firma, Türkiye'de bu tip ortaklıkların sayısnın artmasını gerektiğini belirtiler. Konferansa katılan SayNET ile görüşen Bülent Çelebi, SayNET Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Saygın ile birlikte Ar-Ge faaliyeti yapmak konusunda görüş birliğine vardıklarını açıkladılar.

Bilgi için:
AirTies
Tel: 0212 318 62 00

Sonraki Haber

Forum