Adobe Acrobat X tanıtıldı!

Kolayca verimli ve güçlü dokümanlar oluşturun, kontrol edin ve kurumlar arasında güvenle paylaşın

Adobe , günümüzün dinamik iş ortamlarında, takımlar arasında daha güçlü işbirliği ve verimlilik sağlayarak daha kaliteli içerik oluşturmalarında profesyonellere güç katan Adobe® Acrobat® X yazılım ailesini (Acrobat X, Reader® X, Acrobat X Suite) ve Acrobat.com sitesindeki yeni belge gönderme/alma hizmetlerini sundu.

IDC analisti Melissa Webster "Bugün firmaların, müşterileri ve ortaklarıyla, farklı zaman diliminde, dilde ve farklı işleve sahip takımlarla çalışması gerekiyor. Kusursuz, akıcı içerik oluşturma ve işbirliği, kuruluşların bilgileri nasıl kullanacağı, değiştireceği ve paylaşacağı konusunda büyük önem arz etmektedir ve artık "Olsa da olur" şeklinde düşünülebilecek bir unsur değil günümüzün iş dünyasında başarıya ulaşmak için artık bir zorunluluktur." dedi.
Acrobat X, çok-adımlı belge hazırlama ve yayınlama süreçlerini basitleştirmek için yeni kılavuzlu Eylemler ve birden çok dosya türünü etkileyici bir sunum olarak PDF Porföyünde birleştiren tamamen yeni özelleştirme yetenekleri sunuyor. Acrobat.com sitesinde bulunan yeni belge hizmetleri, kişilere daha verimli şekilde işbirliği yapma becerisi veriyor. Microsoft SharePoint uygulamasıyla entegrasyon, işletme genelinde PDF dokümanlarında tutarlılık sağlıyor. Microsoft® Word ve Microsoft® Excel programlarından yüksek kaliteli dışa aktarma ile içeriğin yeniden kullanımı artık daha kolay.

Yeni Acrobat X'in öne çıkan özellikleri

• Yeni kılavuzlu eylemler ile eğitim yükünü azaltarak rutin, çok adımlı görevleri otomatikleştirme ve bunları iş arkadaşları ve ortaklarla paylaşma.
• Kullanıcıların içerikle nasıl etkileşime gireceğini, içeriği nasıl görüntüleyeceğini ve nasıl dönüştüreceğini PDF Portföyleri'nin yeni görsel temaları, yerleşimleri ve renk paletlerini kullanarak belirleme.
• Acrobat X Suite ile kolayca dinamik iletişim oluşturmak için Adobe Photoshop® ve Adobe Acrobat uygulamalarının gücünü en üst düzeyde kullanma. Masaüstünden dijital içeriği hızlı bir şekilde yakalama, düzenleme ve birleştirme.
• Kurumsal verimliliği yeni Microsoft® SharePoint entegrasyonu ile artırma. Paylaşılan belgeleri gözden geçirmek ve düzenlemek amacıyla PDF dosyalarını gönderme ve alma.
• Büyük organizasyonların, Adobe Reader X ve Acrobat X uygulamalarında güncelleştirmeleri dağıtma, yapılandırma, yönetme ve ISO standartlarına uyum süreçlerini Microsoft SCCM ve SCUP desteği de dahil olmak üzere kolaylaştırma.
• Yenilenmiş kullanıcı ara yüzü ile en çok kullanılan araçları tek bir panelde gösterme.

Adobe Reader X Yeni Özellikleri

• Tüm kullanıcıların yararlanabildiği Yapışkan Notlar (Sticky Notes) ve Vurgulama (Highlighter) araçlarıyla Adobe Reader X uygulamasında yorumlama işlevi artık mevcuttur.
• Android, Windows Phone 7 ve Blackberry Tablet OS için ücretsiz Adobe Reader X ile mobil cihazlarda daha geniş PDF erişimi.
• Sistemleri ve verileri saldırılardan izole eden yeni Protected Mode (Korumalı Mod) yetenekleri ile PDF dosyalarının güvenli bir şekilde görülmesini sağlar.
Acrobat.com Üzerinden Yeni Hizmetler
• Yeni ve önemli bir Acrobat.com hizmeti olan Adobe Sendnow kullanıcıları, e-posta ağ geçidi sorunlarından, karmaşık FTP sunucularından veya pahalı ekspres posta maliyetlerinden kurtararak onların büyük dosyaları gönderme, alma ve alındı belgesiyle bu dosyaları takip etmelerini sağlar.
• Adobe CreatePDF, ile Adobe Reader X veya herhangi bir web tarayıcısı içerisinde dosyaları kolayca PDF dokümanlarına dönüştürme.

Sektör lLiderlerinden alıntılar

Adobe Acrobat, Digital Enterprise Solutions Group (Dijital Kurumsal Çözümler Grubu) Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Kevin M. Lynch
• "Günümüzde, insanların kurum dışındaki kişilerle güvenilir ve profesyonelce iletişim kurmaya ve işbirliği yapmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Acrobat X, günümüzün hızlı, karmaşık iş ortamlarında daha akıcı işbirliği sağlamak ve daha zengin deneyimler yaratmak için üretilmiştir ve Acrobat X bu dinamik ortama bir yanıttır."
Gilbane Group Collaboration and Enterprise Social Software (İşbirliği ve Kurumsal Sosyal Yazılım) Baş Analisti Larry Hawes
• "İşbirliği ile hazırlanan belgeler, yeni fark edilmeye başlanan işbirliğine dayalı öngörülü bir içerik modelidir. Bu görüşün şimdiye kadar gördüğüm belki de en açık ve ürünleştirilmiş ifadesi, içerik yaratıcılarının değişiklik yapmadan ilgili birçok dosyayı bir araya getirmesine ve bunu başkalarıyla paylaşmasına olanak sağlayan Adobe Acrobat uygulamasının PDF Portföyler bileşenidir. Bir PDF Portföyünü, içinde bulunan ayrı ayrı dosyaların arasındaki ilişkinin, bir sunumdaki slaytlarda olduğu gibi tanımlandığı ve sıralandığı bir ZIP dosyası olarak düşünün."

Mimari tasarım stüdyolarının uluslararası ağı (HASSELL) Bilişim Daire Başkanı Bill Rue.
• "Acrobat X uygulamasındaki gelişmiş Microsoft SharePoint işlevselliğini kullanarak belgeleri iş akışlarımızın içerisine kusursuzca entegre ediyoruz. Bu, projeleri basitleştiriyor ve doğru zamanda doğru proje üzerinde doğru kişilerle çalıştığımızdan emin olmamızı sağlıyor."

HASSELL.Çözüm Sağlama Yöneticisi Johnny Chloride.
• "Acrobat X, yazılımın herkes tarafından çok kolayca kullanılmasını sağlayan araç panelleri ve şık bir kullanıcı arayüzü sunuyor."

Ürün ailesi

Kaliforniya'daki en büyük mahkeme raporlama firması olan Barkley Court Reporters'ın Operasyon Direktörü ve Yönetici Ortağı Mason Farmani
• "Acrobat X ile düzenlenmiş belge yorumlama ve işbirliği, fikirleri ve bilgileri paylaşmayı geliştiriyor. Bizim için bu uygulama, dahili öğrenme süreçlerimizin hızlanmasına yardım ediyor ve müşterilerimize birlikte daha verimli çalışmaları için gerekli araçları sağlıyor."

Emlak ve emlak planlama lideri Bell Alliance firmasının Yönetici Ortağı Ron Usher.
• "Acrobat X içindeki Eylem Sihirbazı (Action Wizard), zaman alıcı görevlerinin çoğunu tek adımlı basit süreçlere dönüştürmelerinde personelimize destek sağlıyor."
• "En son sürümde Adobe, zengin özellikler ile modern ve temiz bir ara yüze sahip bir sezgisel uygulama sağlama arasında iyi bir denge kuruyor."

Ürün Ailesi
Bu sürüm aşağıdaki Acrobat X ürünlerini içerir:
• Acrobat X Standard
• Acrobat X Pro
• Yeni: Acrobat X Suite, ailesi içeriğinde Adobe Photoshop® CS5, Adobe Acrobat X Pro, Adobe Presenter 7, Adobe Captivate® 5, Adobe Media Encoder CS5, Adobe LiveCycle® Designer ES2 yazılımlarını bulundurur.
• Adobe Reader X
• Acrobat.com servisleri, yeni Adobe SendNow ve Adobe Create PDF online doküman değiş tokuş merkezi.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum