Acer Ferrari 1200: Doğuştan yarışçı laptop...

Acer ve Ferrari işbirliği sonucunda ortaya çıkan laptop, performansıyla adının hakkını veriyor...

Acer firması "Ferrari 1200" ile aynı isimli araba üreticisiyle beraber geliştirdiği bir notebook tanıttı. Bunun sonucu olarak modelin tasarımında yarış sporundan birçok materyal kullanıldı.

Ferrari 1200'ün ekran kapağı, özellikle Formula 1'de kullanılan karbon maddesinden yapıldı. Notebook'un geri kalanı karbon-fiberden oluşuyor. Kapağın içinde LED aydınlatmalı 12,1 inç ekran bulunuyor (1280 x 800 piksel).

Laptop'un içi AMD ile besleniyor. Acer alışılmış Intel işlemciler yerine AMD Turion X2 Ultra ZM80 işlemci yine AMD imzalı M780G yonga seti kullanıyor. Ekran kartı olarak ATI Mobility Radeon HD3200 kullanılıyor. Sistem belleği 2 GB DDR2 bellekten maksimum 4 GB'a yükseltilebiliyor. Sabit diskin boyutu 500 GB ve bir anti-şok korumasıyla donatıldı. Optik sürücü olarak bir DVD yazıcı kullanılmış.

Kablosuz bağlantılar WLAN ve Bluetooth üzerinden gerçekleştiriliyor. Bağlantı arayüzü olarak üç USB girişi, bir Firewire ve Gigabit LAN bağlantısı sunuluyor. Fakat cihazda modern HDMI ve eSATA portları eksik. İşletim sistemi olarak Windows Vista veriliyor.

Ferrari 1200 nisan ayından itibaren yaklaşık 1600 dolara satışa sunulacak (yurtdışı fiyatı).

Sonraki Haber

Forum