ABD'li bir genç, Tetris'i "tamamen bitiren" ilk kişi olarak tarihe geçti

ABD'li bir genç olan Michael Artiaga, Twitch yayını sırasında Tetris'i "tamamen bitiren ve sıfırlayan" ilk kişi olarak tarihe geçti. Peki bu nasıl oldu? İşte yaşananlar...

ABD'li bir genç, klasik video oyunu Tetris’i bitirerek seviye 0’a sıfırlamayı başaran bilinen ilk kişi oldu. 16 yaşındaki Michael Artiaga, Pazar günü Twitch’te oyunun Nintendo sürümünü oynarken yaptığı canlı yayın sırasında bu başarıyı elde etti.

Tetris’te oyunun en yüksek seviyesi olan 255. seviyeyi başarıyla geçmesi 82 ​​dakika sürdü. “dogplayingtetris” adıyla yayın yapan Artiaga, oyunun sıfırdan yeniden başlamasını kutladı ve şok içinde izledi. İzleyicilere “Rüya mı görüyorum” diye soran genç, buna inanamadığını söyledi. Ama oyuna devam ederek sonunda 29,4 milyon puan elde etti.

Yayınını sonlandırmaya hazırlanırken “Oyunun bittiğine çok sevindim” dedi ve ekledi: “Bu oyunu bir daha asla oynamak istemiyorum.

Söylenilene göre Artiaga, Nintendo Entertainment System (NES) konsolu için yapılmış ve 155. seviyeden sonra çökmeleri engelleyen bir oyun versiyonunu oynuyordu. Oyunun yaşadığı bu çökmeler, daha önce rekor kırmaya çalışan diğer genç yayıncıların çabalarını sonlandırmıştı. Bir örnekte Oklahomalı genç Willis “Blue Scuti” Gibson, 38 dakikada 157. seviyeye ulaştıktan sonra çökmeyle karşılaşmış ve ardından oyunu bitirdiğini iddia etmişti.

İlk olarak 1984 yılında Sovyet mühendis Alexey Pajitnov tarafından geliştirilen Tetris, geçen yıllar içerisinde arcade, konsol ve PC’ler için yüzlerce farklı sürüme kavuştu. Bu klasik video oyunu, sadeliğine rağmen hızla artan zorluğu sayesinde ilk sunulmasından beri popülerliğini korumayı başardı.

Sonraki Haber

Forum