ABD Terör Videolarının Hızla Kaldırılmasını İstedi

Yeni Zelanda'dada yaşanan terör saldırısının ardından ABD, YouTube ve Facebook'tan yeni taleplerde bulundu!

Yeni Zelanda'da geçtiğimiz hafta yaşanan terör saldırısının ardından ABD Ulusal Güvenlik Komitesi, Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft CEO'larından terörist videolarının hızlı bir şekilde platformlardan kaldırılmasına öncelik verilmesini istedi.

Christchurch, Yeni Zelanda'da iki camiye ateş açan silahlı saldırgan, bu saldırıyı Facebook üzerinde canlı yayınlamıştı. Sosyal ağın videoyu kaldırması ve saldırganın hesabını silmesinin ardından bile video internet üzerinde yayılmaya devam etti. Komite başkanı Bennie G. Thompson, Salı günü firma yöneticilerine gönderdiği mektupta 27 Mart tarihinde toplanılmasını ve benzeri içeriklerin yayınlanmasını önlemek için yapılabileceklerin tartışılmasını önerdi.

Thompson, bunun sadece Amerika'ya özel değil, küresel bir problem olduğunu belirtirken, firmaların bu içerikleri ve şiddet tabanlı ideolojilere tepki vermeye öncelik vermelerinin önemini vurguladı. Ayrıca Thompson, eğer firmalar bunu yapmayı kabul etmezlerse, Kongre'nin terörist içeriklerinin platformlarda paylaşılmasını engellemek için yeni ilkeler düzenlemeyi düşüneceklerini belirtti.

2017 yılında Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft, platformlarından "aşırı uç" içeriklerin kaldırılması için ortak bir forum oluşturmuşlardı. Ancak Thompson, Yeni Zelanda'da yaşanan olayın, bir teröristin şiddet içerikli bir video paylaşmak için hâlâ siteleri kullanabildiğinin göstergesi olduğunu belirtiyor.

Bir Facebook sözcüsü, firmanın "kısa süre içerisinde komiteyi bilgilendireceğini" söylerken, bir YouTube sözcüsü videoların ve "saldırganı desteklemek veya kahramanlaştırmak için oluşturulan" hesapların kaldırılmasına yönelik bir açıklamada bulundu ancak komite ile görüşme hakkında yorumda bulunmadı. Bir Microsoft sözcüsü, firmanın başkanın mektubunu aldığını söyleyerek "bu sorunları çözmek için kendisiyle, komiteyle ve diğerleriyle çalışmaya hazır" olduklarını belirtti.

Twitter ise henüz konu hakkında bir yorum yapmış değil...

Sonraki Haber

Forum