ABD Ordusu teknolojiye servet yatırıyor

Amerikan Ordusu yeni bir süper bilgisayar oluşturulması için teknolojiye servet yatırıyor.

Yapılan açıklamaya göre NASA'nın araştırma merkezlerinde kurulması planlanan süper bilgisayar sistemleri için 105 milyon dolarlık bir bütçe ayırıldı. California Standford Üniversitesi liderliğinde yürütülecek olan proje kapsamında NASA'nın bilim adamları, çok sayıda mühendis ve Amerika çapında çeşitli üniversitelerden görevlilerin katılımıyla bazı araştırmalar yapılacak.

Yeni merkezdeki bu araştırmaların amacı ise bilgisayar simulasyonları aracılığıyla yeni askeri yazılım ve donanımların geliştirilmesi, savaş alanlarında kablosuz bağlantıyla ilgili düzenlemelere gidilmesi, biyolojik saldırılara karşı gelişmiş uyarı sistemleri oluşturmak ve ordu cihazları ya da araçları için yeni ışıklandırma sistemleri oluşturmak olarak belirlendi.

Hatırlanacağı gibi internetin doğuşu da Amerikan ordusunun mevcut telefon hatlarından bağımsız bir haberleşme ağını kurma çabalarıyla ortaya çıkmış ve daha sonradan geliştirilerek günümüze kadar gelinmişti. Ordunun yapacağı bu yatırımlar, askeri alandaki cihaz ve yazılımların gelişiminden çok teknolojiye yapacağı olası katkılar açısından merak ediliyor.

Sonraki Haber

Forum