ABD'nin utancının sorumlusu yakalandı

İnternete sızan ve ABD askerlerini sivilleri vururken gösteren videonun sırrı çözüldü!

Nisan ayında, bir Birleşmiş Milletler helikopterinin, yanlışlıkla sivilleri vurduğu görüntüler Wikileaks.org'da yer almıştı. Dünya çapında büyük ses ve tepki getiren görüntüler Amerika'nın başına büyük dert açmıştı.

Wire'ın haberine göre görüntüleri sızdıran kişi olarak Uzman Bradley Manning tutuklandı. Habere göre Manning, 100 binlerce gizli dökümanı ve bu görüntüleri eski bir hacker olan Adrian Lamo'ya gönderdikten sonra yakalandı. Lamo ise Manning'i FBI'a şikayet ederek yakalanmasını sağladı.

Bağdat'ta yaşanan kötü olayda, bir helikopter ekibi, militan olduklarını düşündükleri bir grup kişiyi, bir süre izliyor ve daha sonra onlara ateş açıyordu. Ancak militan olarak düşünülen gruptan en az ikisi sivildi. Olayda Reuters habercileri hayatını kaybetmişti.

Manning'in yakalanması bu sızdırma işleminin son halkasının da tamamlanması olabilir. Mayıs'ta bir FBI dil bilimcisi bir blog sahibine bilgileri sızdırdığı için 20 aya mahkum olmuştu. Nisan ayında ise eski Ulusal Güvenlik'ten yüksek yetkili Thomas Drake, gizli bilgilere sahip olma ve adaleti engellemek suçlarıyla yargılanmıştı.

Sonraki Haber

Forum