74 dolara Android PC!

Android 4.0 yüklü bir PC'yi sadece 74 dolara almaya ne dersiniz? İşte sudan ucuz "minik" PC!

Hüseyin Cem Köylü

Çinli bir firma, Model MK802 adında, USB bellek boyutunda, üstelik 74 dolara Android PC'yi piyasaya sürdü. AliExpress'te satılan "çubuk", 1.5GHz Allwiner A10 işlemciye, 512MB RAM ve 4GB depolama alanına sahip. 74 dolara satılan cihaz, Google Android 4.0 önyüklü olarak geliyor fakat istendiği takdirde Ubuntu ya da Debian gibi Linux sürümlerinin yüklenmesine de olanak veriyor.

Monitör bağlantısı için HDMI portu bulunan MK802, ek depolama için de microSD slotuna sahip. 1 USB, 1 micro USB portuna sahip olan cihaza bu bağlantı noktalarından USB cihazlar bağlanabiliyor. 802.11b/g Wi-Fi ve çeşitli formatlarda HD video oynatma desteği de cihazın sundukları arasında.

8,89 x 3,5 x 1,2 cm boyutlarında ve 198 gr ağırlığında olan MK802, bir bilgisayardan ziyade "internet cihazı" olarak satılıyor. CNX Software, cihaz hakkında şu yorumda bulundu: "Uzaktan kumandası olmadığı için kablosuz klavye/fareniz olmadığı sürece bir medya cihazı olarak pek kullanışlı olmuyor. Aslında bu cihazı çok çekici buldum diyemeyeceğim, özellikle de Valueplus Tizzbird N1 gibi daha iyi seçenekler varken..."

Sonraki Haber

Forum