69 yaşındaki Final Fantasy 14 oyuncusuna oyun içinde sürpriz bir ziyaretçi katıldı

69 yaşındaki bir Final Fantasy 14 oyuncusu ve yayıncısını oyun sırasında ziyaret eden serinin yaratıcısı, büyük bir sürprize imzasını attı.

Mutluluk veren Final Fantasy 14 hikayelerinin en yenilerinden birinde, 69 yaşındaki bir MMORPG yayıncısı, serinin yaratıcısı tarafından oyun içinde ziyaret edildi.

Japon Final Fantasy 14 yayıncısı Pokochii Bigmum, mevcut genişleme Endwalker’daki en yeni ve son raid olan Pandaemonium Anabaseios’taki son mücadeleyi geçmeye çalışıyordu. 69 yaşındaki oyuncu, tamamlanması için aşırı hassasiyet ve ekip koordinasyonu gerektiren son derece zorlu olan raid’in “Savage” zorluğunu deniyordu.

Yayın akışı başladıktan birkaç saat sonra Final Fantasy’nin yaratıcısı Hironobu Sakaguchi, Pokochii’yi ve yayınlarını izleyenleri çok sevindirecek şekilde yayına uğradı ve cesaret verici sözlerini paylaştı. GamesRadar aracılığıyla bildirildiği üzere, daha sonra Sakaguchi, ziyaret edenin gerçekten kendisi olduğunu Twitter üzerinde doğruladı.

Kendisi de hevesli bir Final Fantasy 14 oyuncusu olan Sakaguchi, raid içerisinde Pokochii ile aynı noktada olduğunu ve oyunun en zorlu içerik parçalarından birini tamamlamak istiyorsa “çok çalışmaya devam etmesi” gerektiğini söyledi.

Pandaemonium, Final Fantasy 14'ün son genişlemesi Endwalker için 8 kişilik bir raid serisi. Normal zorluğu, sıradan oyuncular tarafından yenilmek üzere ayarlanmıştır.

Ancak, genişleme boyunca diğer her büyük güncellemede yayınlanan dört mücadeleden oluşan her bir raid aşaması, aynı zamanda zorluğu büyük ölçüde artıran ve oyuncuların zorlu mekaniklerle mücadele ederken görevlerini tüm detaylarıyla bilmelerini gerektiren bir Savage zorluk seviyesi de sunuyor. Ayrıca her Savage mücadelesi bir “öfke” (rage) zamanlayıcısına sahip ve bu, belirli bir süre içinde yenilmediği takdirde tüm grubun mücadeleyi kaybetmesine neden oluyor.

Bu yüzden, Sakaguchi’nin ziyareti olabilecek en iyi teşvik kaynaklarından biri olabilir. Serinin yaratıcısı, Final Fantasy 14 üzerinde doğrudan çalışmamış olsa da, resmi canlı yayınlar sırasında MMO’nun yönetmeni ve yapımcısı Naoki Yoshida ile birlikte yer aldı.

Final Fantasy 14’ün son güncellemesi 6.45, 18 Temmuz’da yayınlandı. Ayrıca, oyunun Covid-19 salgını öncesinden bu yana ilk yüz yüze Fan Fest’i 28 Temmuz’da Las Vegas’ta gerçekleşecek.

Sonraki Haber

Forum