444 konsolu tek bir TV'ye bağlayıp dünya rekoru kırdı

Bir oyun meraklısı, koleksiyonundaki 444 oyun konsolunu, aynı anda tek bir TV'ye bağlayarak çalıştırmayı ve hepsiyle oyun oynamayı başardı. Böyle bir dünya rekoru olduğunu biz de bilmiyorduk ama bu arkadaş dünya rekoru kırmış bulunuyor. Peki bu sistem nasıl çalıştı?

Pek çok oyun severin dolabında eski oyun konsolları vardır. Bunlar belli bir zaman sonra, gelişen teknoloji nedeniyle yeni TV'lere bağlanacak bir port bile bulamaz olur. 

Ancak Ibrahim Al-Nasser isimli bir oyun sever, oyun konsolu koleksiyonunda bulunan 444 eski oyun konsolunu aynı anda tek bir TV'ye bağlayarak çalıştırmayı ve oyun oynamayı başardı. Üstelik Guiness Rekorlar Kitabı'na da girdi. Bu rekoru kırmak istiyorsanız, benzer bir düzenek kurup en az 445 farklı konsolu çalıştırmanız gerekiyor.

Rekortmenin koleksiyonunda ilk Sony PlayStation, Nintendo 64 ve 32x ve Sega CD genişletmeleriyle birlikte Sega Genesis gibi bazı klasiklerin yanında, "no name" olarak üretilmiş pek çok minik oyu konsolu da yer alıyor.

Eğer farkında değilseniz küçük bir bilgi vermiş olalım, insanoğlunun milyonlarca yıllık tarihi boyunda, başta Çin olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde, sayısız konsol üretildi. Bunların çoğu sadece içine yüklenmiş sabit oyunları televizyona yansıtan basit "oyuncaklar" gibi çalışıyordu. Öyle görünüyor ki, İbrahim büyük bir tutkuyla bu konsolları arayıp bulup biriktirmeyi başarmış.

İbrahim, her konsolu tek bir ekranda oynatmak için bir dizi anahtarlayıcı kullanıyor. Bunların yerlerini ve güç verme prosedürlerini bir Excel tablosunda takip ediyor. Hatta koleksiyonunu öyle bir düzenlemiş ki, kablolar görünmüyor ya da tek bir televizyona bağlı iki konsolumuz olduğunda çoğumuzun uğraşmak zorunda kaldığı türden karışık bir karmaşa yaratmıyor. Özetle, Ibrahim kardeşimiz hayatını bu konuya adamış. Dünya rekorunu ona vermeyecekler de kime verecekler? Tebrikler Ibrahim...

Sonraki Haber

Forum