4 Yaşındaki Çocuk, Siri ile Hayat Kurtardı!

4 yaşındaki küçük bir çocuğun, iPhone'un kilidini açması ve Siri yardımıyla hayat kurtarması günün konusu oldu!

Soğukkanlılık denilince aklınıza ilk gelen şey 4 yaşında bir çocuk olmayabilir. Ancak Croydon İngiltere'de yaşayan Roman, bilincini kaybeden annesine yardım etmek için yaptığı ile şaşırttı.

Londra Metroplotian Polisi'nin yaptığı açıklamaya göre, 7 Mart Çarşamba günü Roman, ikiz kardeşi, küçük kardeşi ve annesiyle evindeydi. Roman, annesini yerde baygın bulunca derhal yardım çağırması gerektiğini anladı. Ancak bunu nasıl akıl edebildi?

Polis durumu şu şekilde açıkladı: "Daha sonra anladığımıza göre, çocuk annesinin akıllı telefonunu kullanarak polisle bağlantıya geçmiş. İlk önce annesinin baş parmağını kullanarak parmak izi kilidini kaldıran Roman, Siri'den 999'u aramasını istemiş." 999 İngiltere'nin acil yardım numarası.

Polis, Roman'ın acil müdahale memuru ile yaptığı aramanın ses kaydını yayınladı. Kayıtta Roman, memura annesinin "öldüğünü" söyledi. Memur, ona tam olarak ne olduğunu sorduğunda çocuk "annem gözlerini açmıyor ve nefes almıyor." dedi.

Çocuktan adresi almayı başaran memur, eve hemen bir ambulans yolladı. 13 dakika sonra eve varan sağlık görevlileri kapıyı kırıp anneye hemen ilk yardım uyguladılar. Anne, evde bilincini tekrar kazandıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

,

Büyükşehir Polisi müfettişi Ade Adelekan şu açıklamayı yaptı: "Bu olay bize, küçük çocuklarımıza acil durumlarda polis ve ambulans çağırmayı öğretmenin ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlattı. İnanılmaz bir hikaye; ufaklığın hızlıca karar alması ve 'Siri'den yardım istemesi sayesinde annesi çocuklarıyla gurur duymak için hala hayatta."

Sonraki Haber

Forum