3 büyük Facebook yalanı!

Facebook'ta dolaşan bu yalan yanlış dedikodular, bakın milyonları nasıl kandırıyor; nasıl etkiliyor.

İletişimin olduğu her yerde yanlış bilgilerin yayılması, dedikoduların kulaktan kulağa dolaşarak insanların kafasına karıştırması olaylarına rastlanabiliyor. Telefonların ortaya çıkmasıyla beraber katlanan dedikodular, internet, e-posta, Facebook ve Twitter gibi yeni olgularla beraber doruk noktasına ulaşmış durumda.

Facebook, son zamanların internet dedikodularının en çok yayıldığı ortamlardan bir tanesi. Bu yazımızda inanmamanız gereken 4 Facebook "efsanesini" bir araya getirdik.

Gizlilik yalanları: Kullanıcıların, Facebook'taki gizlilik konusundaki hassasiyetini hedef alan, aslı olmayan bazı bilgiler Facebook'u geçtiğimiz aylarda adeta esir almıştı. İddiaya göre arkadaşınız, duvarınızdaki bir şeyi beğendiğinde, arkadaşınızın arkadaşları size özel yapılan özel paylaşımları da görüyordu.

İşin aslı duvarınızdaki gönderilerini kimin göreceğinin arkadaşınızın elinde olduğu.

"Facebook kapanıyor" iddiası ve fazlası

Facebook kapanıyor: 2009 ve 2011'de yayılan dedikodular, Facebook'un çok yavaşladığı, aktif olmayan kullanıcı sayısının arttığı gibi gerekçelerle kapanacağını iddia ediyordu. Size Mark Zuckerberg'ten geliyor gibi gelen bu mesajı 15 kişiye dağıtmanız da isteniyordu!

Ancak her defasında Facebook'un kullanıcı çokluğundan şikayetçi olmadığı ve bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Kim baktı: Facebook'u kullanmaya başladığımızdan beri kullanıcılar, yıllardır profillerine kimlerin baktığını merak ediyorlar ve bunu bulmanın yollarını arıyorlar. Son iddialardan bir tanesi ise haber kaynağınızda sıkça görünen kişilerin, sizin profilinizde sıkça gezdiğini söylüyordu. Ancak böyle bir iddiayı doğrulayacak herhangi bir kanıt bulunamadı.

Bu tür iddialar, efsaneler bir miktar gerçek payı taşıyabilse de, söyledikleri şeylerdeki yanlış payı çok daha büyük. Peki belli bir iddianın doğru olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

Facebook, buna özel bir yardım bölümü oluşturmuş bulunuyor. "Şüpheli E-postalar ve Bildirimler" adındaki bu bölümde en son rastlanan sahte iddiaları görmeniz ve açıklamalarını okumanız mümkün. Bir iddiayla karşılaştığınızda hislerinizi ve mantığınızı kullanmanız da size yardımcı olacaktır.

Sonraki Haber

Forum