2017'nin Akıllı Telefonlara Getireceği 3 Yenilik!

2017'nin amiral gemisi ceplerinin bize neler getireceğini halen tam olarak bilmiyoruz. Ama bu 3 yeniliği getirecekleri, şimdiden kesin gibi...

Akıllı telefon üreticileri, kullanıcıları her daim yeni modellerle cezbetmek ve bu teknolojiyi daha da geliştirmek için çıtayı her zaman daha da yükseltmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok önemli geliştirmeye tanık olduğumuz akıllı telefonlar için 2017'nin nasıl bir yıl olacağı ise büyük bir merak konusu.

Ortalıkta dolaşan sızıntı, söylenti ve spekülasyonları da göz ardı etmeden önümüzdeki yıl akıllı telefon pazarında bizi ne gibi yeniliklerin beklediğine dair olabildiğince tutarlı tahminler yürütmeye çalıştık. İşte 2017'nin akıllı telefonlarının çok büyük ihtimalle beraberinde getireceği üç yeni özellik...

10nm işlemci

Bir akıllı telefon, bir bilgisayardan birçok açıdan farklı olsa da, özünde benzer bir yapıya sahip. Zira her iki cihazda da bir işlemci olmazsa olmaz unsurlardan. Mevcut akıllı telefon işlemcileri 14nm teknolojisi üzerinde temelleniyor. Peki bu teknolojinin yerine hangisi gelecek? Android Headlines'da yer alan rapora göre Samsung, 10nm işlemci teknolojisi hazırlığında olduğunun işaretlerini verdi bile. Söz konusu yenilik bizi daha küçük işlemcilerin, daha az enerji tüketiminin ve daha güçlü akıllı telefonların beklediği anlamına geliyor. Qualcomm da, bu yılın amiral gemisi ceplerine güç verecek Snapdragon 835 için aynı yolu takip ediyor.

4K Ultra HD ekran

TV'ler ve monitörler açısından 4K ekranlar artık bir sürpriz değil. Fakat 4K ekran teknolojisi sadece bunlarla mı sınırlı kalacak? 4K video kameraların bazı akıllı telefonlarda yer almasının ardından Sony Xperia Z5, geçtiğimiz yıl gerçek bir 4K Ultra HD ekran teknolojisi sunan ilk telefon olmayı başarmıştı. 2017'de bunun sadece Xperia Z5'le sınırlı kalmayacağını tahmin etmek zor değil.

Bluetooth 5

Akıllı telefonların getirdiği en büyük kolaylıklar arasında diğer cihazlara olan erişim olanaklarının çeşitliliği de yer alıyor. Bu olanakların en önemlilerinden biri ise hiç kuşkusuz Bluetooth. Bu yılın başlarında açıklama yapan Bluetooth Special Interest Group (SIG) Bluetooth 5'in 2016'nın sonlarına doğru geleceğini duyurmuştu ve bu duyuru gerçeğe dönüştü. Bluetooth 5, yükseltilmiş kapsama alanı, arttırılmış bağlantı hızı, gelişmiş yayın mesajlaşma kapasitesi gibi yeniliklerle 2017'de çok daha etkili bir Bluetooth deneyimi sunacak ve birçok amiral gemisi cepte yer bulacak.

Sonraki Haber

Forum