2012'de teknolojiden beklentilerimiz!
Yeni bir yıla girdik... İşte "bu yıl bitmeden gerçek olmasını istediklerimiz" listesi...
2012'deki teknolojinin neye benzeyeceği konusunda birçok tahmin yapılıyor. Ancak bu tahminlerde atlanan bazı önemli konular olduğunu düşünüyoruz. 2012'de en çok gelişmesini beklediğimiz teknolojileri sizler için şöyle sıraladık:
24 saat dayanmayan pillere son: Bulunduğumuz dönemde insanlar, sabit bilgisayarlardan daha çok mobil cihazlara bağlı hale geliyorlar. Bu teknolojilerle "istediğimiz her yerde" internete bağlanabiliyoruz. Ama gerçekten de "istediğimiz her yerde" mi yoksa nispeten "bir elektrik prizinin olduğu bir yerde" mi?
Tabletlerin ve bazı laptop'ların pil ömürleri kabul edilebilecek seviye de olsa da Galaxy Nexus, iPhone 4S gibi en son cepler bu konuda geri gitmiş gibi görünüyorlar.
Bu konuda sizin yorumunuz ne? Tercih imkanınız olsaydı, 2012 yılında pili bir gün dayanan 4 çekirdekli bir cebi mi, yoksa pili yoğun kullanımda en az 3-4 gün dayanan çift çekirdekli bir cebi mi seçerdiniz?
2012'nin teknolojileri için 4 dilek daha
Adaptörlere standart gelsin: Dışarı çıktığınızda üzerinizde hem tablet, hem bir akıllı cep hem de bir laptop taşıyorsunuz. Peki neden her biri için ayrı adaptör taşımak zorundasınız? Her üreticinin adaptörü baştan icat etmesinin bu sene son bulmasını gerçekten umuyoruz.
Kesintiler olmasın: Ödemelerimizi geciktirmemize pek de hoş bakmayan şirketlerin, günlerce süren kesintiler konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Örneğin: RIM.
Daha iyi ve akıcı sesli etkileşim: Siri sadece iPhone 4S'de var ve sunduğu işlevler kısıtlı. 2012'de Siri gibi bir teknolojinin her platforma gelmesini ve daha kapsamlı işlevler sunmasını umuyoruz.
Platformdan bağımsızlık: Bugün kullandığımız bilgisayarımız, cep telefonumuz ve tabletimiz farklı işletim sistemlerine sahip olabiliyor. Ancak ister bir oyun olsun, ister bir verimlilik yazılımı, aynı araçları farklı platformlarda sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmeliyiz.
Daha önemlisi ise cihazlarımızın arasında bu uygulamalar sorunsuzca, kablosuz olarak eşitlenebilmeli. Bulut bilişimden sıkça söz ettiğimiz bir dönemde bizce bu, önemli bir eksiklik.