2011'in en isabetsiz 6 hamlesi!
2011'de yaşanan bu olaylar, dev şirketleri ya zor durumda bıraktı, ya da aptal gibi gösterdi!
2011 yılında teknoloji şirketleri arasındaki rekabet oldukça hareketli ve hararetli geçti. Şirketler, aldıkları büyük kararlarla kendilerini bir adım öne taşımaya ve rekabeti sürdürmeye çalışırlar. Ancak bu kararlar bazen oldukça isabetsiz ve hatta aptalca görünebiliyor. İşte 2011'in en isabetsiz olduğunu düşündüğümüz teknoloji hamleleleri:
HP
Dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi, 2011'de adeta karanlıkta yolunu kaybetmiş bir adama döndü. CEO'luk koltuğuna oturan Leo Apotheker, HP'nin PC bölümündü öldürmek ve kurumsal hizmetlere yoğunlaşmak istedi, ancak 11 ay sonra kovuldu. Palm'ın tablet tabanlı Web OS'unun açılmasıyla kapatılması arasındaki süre ise sadece 1 ay oldu. Şirketin şu anki CEO'su Meg Whitman ise PC işini geri getirdiği gibi tabletlere de geri dönmeyi düşünüyor.
RIM
Tarihi geçmiş ürünlerle karşımıza çıkmaya devam eden BlackBerry büyük bir hızla batıyor ve ismini unutmamız pek de uzak gibi görünmüyor. Bu başarısızlıkta iki başlı CEO sisteminin payı olduğu düşünülüyor.
HBGary Federal ve Sony
HBGary Federal çökertildi
RSA güvenlik konferansında "Anonymous'un maskesini düşürmeye" hazırlanan şirketin CEO'su Aaron Barr, sadece yanlış kişiyi Anonymous'un lideri olarak işaret etmekle kalmadı ve şirketinin verileri ve fazlası Anonymous tarafından ele geçirildi. Barr'ın telefon numarası bile internette yayınlandı.
Sony
PS3 hacker'ları George Hotz ve fail0verflow'a karşı sert bir tavır alan Sony, PlayStation Network'ün ve Sony Online Entertainment'in hacker'lar tarafından çökertilmesiyle büyük bir darbe aldı. 100 milyondan fazla müşterinin verileri internette yayınlandı. Verilerini korumakta başarısız olan Sony, suçu Anonymous'a atmakta buldu.
Facebook ve Carrier IQ
Gizlilik sorunlarıyla sıkça gündeme gelen Facebook, Google'ın Facebook ve diğer sosyal ağlardan bilgi gösterdiğini söyleyerek kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğini söyledi. Kirletme kampanyasının Facebook halkla ilişkiler firması Burston Marseller tarafından yürütüldüğü ortaya çıktı.
Carrier iQ
Carrier iQ adındaki casus yazılımın 100'lerce milyon cepte yüklü olduğu ortaya çıktı. Sprint ve Apple şu an, Carrier IQ'yu silmekle uğraşıyorlar. Anlaşılacağı üzere şu sıralar, Carrier IQ'nun başı mahkemelerle dertte.