2 milyon bütçeli bir film nasıl 450 milyon dolarlık bir seriye döndü

Ünlü seri 'Arınma Gecesi'nin 6'ncı filmi de yolda... Arınma Gecesi’nin yönetmeni James DeMonaco, filmin bu kadar geniş kitlelere ulaşmasını hiç beklemediğini söylüyor...

Bir senarist ya da yönetmen olduğunuzda, her zaman fikrinizin olabildiğince çok kişiye ulaşmasını istersiniz. Ama yine de hayal kırıklığına uğramamak adına beklentinizi yüksek tutmak da istemezsiniz. Collider'in haberine göre Yönetmen James DeMonaco, ünlü Arınma Gecesi filminin senaryosu üzerinde on yıl boyunca çalışırken, aklından geçen tam olarak buymuş. DeMonaco, Collider ile yaptığı röportajda, film serisinin bu kadar popüler olacağını asla beklemediğini söylüyor.

DeMonaco aslında filmin ülkedeki sinema salonlarında gösterime gireceğini bile beklemediğini aktarıyor. Oysa film küresel gişede bütçesinin 30 katına ulaşan bir hit olmakla kalmadı, aynı zamanda 10 yıl içinde altıncı devam filmine ulaşan bir seriye döndü.

FİLM FİKRİ 20 YAŞINDA

DeMonaco, "Yazarken ülke çapında herhangi bir sinema salonunda oynayacağını hiç düşünmemiştim. Bu seri 10 yaşında ama filmin fikri 20 yaşında. Filmin yalnıza küçük ve bağımsız bir korku gerilim filmi olacağını sanmıştık. Bir ana akım çekiciliğine sahip olacağının ise hiç beklemiyorduk. Senaryo içinde Amerikan karşıtlığı barındırdığı için 80 kere reddedildik sanırım. Bu yüzden filmin sadece New York Üniversitesi’nde okuduğum yıllarda gittiğim Angelika sinemasında yayınlanacağını sanardım”.

2 MİLYON DOLARDAN 450 MİLYON DOLARA

Arınma Gecesi evreni; cinayet dahil tüm suçların yılda bir gece yasal olduğu bir gelecek Amerika'sını tasvir ediyor. Kana susamış bir halkın ziyafetini anlatan film artık 450 milyon dolarlık bir franchise.

SİLAHLARDAN NEFRET EDERİM

"Hep Amerikan silah kültürüne dair şikayetim vardı. Silahlardan nefret ederim. Bana göre dünyadaki en korkunç şey, herkesin silahlı olduğu ve bu silahları kullanmanın yasal olduğu bir gece olurdu. Benim için bu fikirden daha korkutucu bir şey yoktu.”

DeMonaco’ya film nihayetinde yapımcı Jason Blum'un dikkatini çekmiş. Kısa süre sonra senaryo Universal Stüdyoların'dan Donna Langley'ı de etkilemiş.

2013'TE VİZYONA GİRDİ

"Arınma Gecesi"nin ilk filmi 7 Haziran 2013'te sinemalarda gösterime girdi. Böylece DeMonaco, bir zamanlar dikkate bile alınamayan projesinin "Hızlı ve Öfkeli 6" ve "The Internship" gibi filmlerle rekorlar kıran rekabetine şahit oldu. Arınma Gecesi, vizyona girdiği haftasonunda 2 milyon dolarlık bir bütçeyle 34 milyon dolar kazandı.

DeMonaco, "Açılış hafta sonunda bile hala bu projenin oldukça küçük kalacağını düşünüyorduk sanırım. Tam bir şoktu, bugüne kadar hala bir şok."

DeMonaco serideki beş filmi de yazmaya, TV şovunu yaratmaya ve ilk üç filmi yönetmeye devam etti. İlk bölüm büyük ölçüde Ethan Hawke ve ailesine odaklansa da, DeMonaco sonraki filmlerde "Escape From New York" ve "The Warriors" gibi filmlerden ilham almış.

Arınma Gecesi 6 yolda

DeMonaco ayrıca Collider'a Arınma Gecesi 6'nın senaryosunun çoktan bittiğini ve artık serinin konseptinin daha rahatsız edici seviyelere taşınacağını söyledi – tabii yine toplumsal öğeler barındırmaya devam ederek. Serinin ikinci ve üçüncü filmlerinde Leo karakterini canlandıran Frank Grillo’nun geri döneceğini söyleyen DeMonaco, yeni film için ise bir çıkış tarihi henüz vermedi.

"Önceki filmlerden tamamen farklı değil, ama içine girdiğimiz yeni bir Amerika" dedi. “'The Forever Purge'da izleyeceğimiz Amerika bir nevi çökmüş ve ideolojilere göre haritalandırılmış. Eyaletler cinsel yönelime, dine ve ideolojiye dayalı olarak ayrılmış. Yani elimizde tamamen parçalanmış ve uyumsuz bir Amerika var. Bu sefer arınmaya bu atmosferde giriyoruz.”

DeMonaco için sırada bir de Pete Davidson'ın çalıştığı huzurevinde karanlık sırları keşfettiği “The Home” isminde başka bir korku projesi var.

Sonraki Haber

Forum